Sałatka z czerwonych ziemniaków i pomidorów
Przepis na sałatkę z czerwonych ziemniaków i pomidorów można przygotować w około 1 godzinę i 35 minut . Ten bezglutenowy, bezmleczny, laktoowowegetariański i cały przepis na 30 porcji jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 2,38 USD za porcję . Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 16 g tłuszczu i łącznie 245 kalorii . Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z Foodnetwork wymaga natki pietruszki, oliwy z oliwek, kaparów i pomidorków koktajlowych. Dobrze sprawdza się jako przystawka. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje świetną ocenę Spoonacular wynoszącą 84% . Wypróbuj Fresh Cherry Tomato Salad With Red Onions, Avocado and Pimentón , Grilled Chicken & Corn Red Potato Salad oraz Grilled Bakłażan i stosy pomidorów Heirloom z bazylią i coulis pomidorowym, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Dodaj ziemniaki do średniego rondla z wystarczającą ilością zimnej wody, aby przykryć je na co najmniej 2 cale. Ustaw rondel na średnim ogniu. Doprowadź wodę do wrzenia i gotuj dalej, aż ziemniaki będą miękkie, około 15 do 20 minut.
Odcedź ziemniaki na durszlaku i pozostaw do wyschnięcia na 5 minut.
W misce do serwowania dodaj ziemniaki, pomidory, szczypiorek, oliwki, pietruszkę, kapary, tymianek, oliwę z oliwek i skórkę z cytryny. Delikatnie wymieszaj, aż wszystkie składniki zostaną pokryte, i dopraw solą i pieprzem do smaku. Schłodź w lodówce przez 1 godzinę i delikatnie wymieszaj ponownie przed podaniem.