Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj sałatki z cykorii, mandarynki i granatu. Jedna porcja zawiera 59 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, musztardę pełnoziarnistą, szalotkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Poncz z żurawiny, mandarynki i granatu, Tartaletki mandarynkowo-daktylowe z maślanką bitą śmietaną i Granitą mandarynkową, oraz Sałatka z granatów, gruszek i pistacji z kremowym sosem z granatów + tygodniowe Menu.
Instrukcje
1
Przygotować kąpiel z lodową wodą, napełniając miskę do połowy lodem i wodą; odstawić. Doprowadzić mały rondel dobrze osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Sok z mandarynki, musztardę, pozostałą 1/2 łyżeczki soli i odmierzony pieprz ubić w płynie do wytrawiania. Powoli skropić oliwę z oliwek podczas ubijania, aż do zemulgowania vinaigrette. Smak i dostosować przyprawy w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Mandarynek
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Oliwa Z Oliwek
Przyprawy
Musztarda
Pieprz
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
9
Dodać cykorię i mandarynki segmenty i wrzucić dobrze połączyć. Top z pestek granatu i marynowane szalotki i służyć.Parowanie napojów: Cesconi Traminer, Włochy. Traminer jest krewnym Gewürztraminera, ale nie ma tak gorzkiej floralności. Ma jednak cudownie jasną kwasowość, żywe cytrusowe smaki i nutę zieleni, dzięki czemu jest mocnym połączeniem z tą sałatką.