Sałatka z chrupką i substancją: Tostady z fasoli i warzyw
Potrzebujesz danie główne bezglutenowe i lakto ovo Wegetariańskie? Sałatka z chrupkością i substancją: Tostady z fasoli i warzyw mogą być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 267 kalorii, 13g białka, oraz 12g tłuszczu. Za $1.08 za porcję, ten przepis okładki 10% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest to raczej niedrogie przepis dla fanów meksykańskiego jedzenia. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę ze skórką, pieprz jack, tortille kukurydziane, i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 10 minut. Z łyżką wynik 42%, to danie jest solidne. Tostady z czarnej fasoli z sałatką z awokado, Tostady z tuńczyka: dodaj trochę chrupkości do klasycznej kanapki, oraz Tostady z tuńczyka: dodaj trochę chrupkości do klasycznej kanapki są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Podgrzej olej od 1/8 do 1/4 cala na średnim ogniu. Smażyć tortille 30 sekund z każdej strony do jasnozłotego, po 1 tortilli na raz.
Odcedź tortille na brązowym papierowym worku. Dopraw odrobiną grubej soli na gorąco.
Podgrzej fasolę w kuchence mikrofalowej lub małej patelni na umiarkowanym ogniu.
Rozłóż gorącą fasolę na tortillach i posyp garścią rozdrobnionego wędzonego sera Cheddar lub sera Jack. Top ser z posiekaną sałatą, pokrojonymi w kostkę kawałkami pomidora i posiekaną cebulą.
Udekoruj tostady posiekaną świeżą kolendrą lub natką pietruszki i podawaj.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Sałatka w menu? Spróbuj połączyć się z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Jednym z win, które można spróbować, jest Lingua Francan AVNI Chardonnay. Ma 4,3 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 37 dolarów.
Lingua Franca AVNI Chardonnay
Aromat jest złożony z warstw trawy cytrynowej, plastra miodu, cytrusów i przypraw. Na podniebieniu wino jest jedwabiste, okrągłe i giętkie, z długim finiszem. Wino ma otwartą konsystencję i głębszy smak, odzwierciedlając równomierne warunki wzrostu przez cały sezon. Wykończenie jest długie i przepyszne.To niezwykłe wino z kraba, homara, małży i ostryg.AVNI Chardonnay 2017 łączy owoce z przeważnie wulkanicznych gleb na wzgórzach Eola-Amity, w tym winogrona z Yamhill-Carlton i niektóre owoce z gór Chehalem na osadach morskich.