Sałatka Z Buraków Z Sosem Jogurtowym
Sałatka z buraków z sosem jogurtowym jest bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 4 i kosztuje 75 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 129 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka soli, jogurt, olej roślinny, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciepła duszona Sałatka z buraków z warzywami i sosem jogurtowym (Power Foods), Sałatka z kopru włoskiego, buraków i cytrusów z sosem jogurtowym, oraz Beet And Jícaman On Endive With Garlic Yogurt Dressing dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dobrze szoruj buraki i osusz je.
W średniej misce wymieszaj pieprz, olej, 1 łyżeczkę soli i kolendrę.
Dodać buraki i wrzucić do połączenia.
Umieścić buraki na dużym kawałku folii aluminiowej i owinąć, aby przykryć, zapewniając, że buraki pozostają w jednej warstwie; Zamknij szwy szczelnie, aby utrzymać parę wewnątrz, gdy buraki gotują. (Jeśli używasz różnych kolorów buraków, owinąć każdy kolor osobno.) Wyrzucić pozostałą marynatę.
Umieścić pakiet folii na obramowanej blachy do pieczenia, i piec 50 minut lub aż gotowane przez. (Buraki są gotowe po łatwym przebiciu nożem.)
Wyjąć z piekarnika i ostudzić do temperatury pokojowej.
Usunąć buraki z folii. Skórę należy łatwo odkleić palcami lub nożem do parkowania. Aby chronić dłonie przed zabrudzeniem, możesz zetrzeć skórę papierowymi ręcznikami lub założyć rękawiczki. (Marynata przyprawowa mogła skoncentrować się na częściach buraka. Jeśli tak, delikatnie zeskrobać.)
Buraki pokroić w kliny i ułożyć na 4 indywidualnych talerzach sałatkowych.
W misce umieścić jogurt, imbir, cukier i 1/8 łyżeczki soli; ubić do połączenia. Jeśli wolisz cieńszy opatrunek, dodaj trochę wody.
Pokropić buraki odrobiną dressingu, odczekać kilka minut, a potem jeszcze trochę pokropić; buraki wchłoną opatrunek.
Udekoruj kolendrą i podawaj natychmiast.