Sałatka z buraków z mandarynkami
Sałatka z buraków z mandarynkami to bezglutenowe, całe 30, i wegańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 185 kalorii, 3G białka, oraz 9g tłuszczu. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz małe buraki pomarańczowe, mandarynki, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 51%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Sałatka z buraków z mandarynkami, Sałatka z kuskusem i krewetkami z mandarynkami i migdałami, oraz Sałatka z rukoli z Prosciutto, mandarynkami i orzechami laskowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Buraki przekładamy na patelnię, przykrywamy folią i pieczemy około 1 godziny, aż będą miękkie. Gdy są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, obrać i ćwiartować buraki.
W talerzu ciasto, wrzucić orzeszki piniowe z 1 łyżeczką oleju roślinnego i tosty je w piekarniku przez około 3 minuty, aż orzeszki piniowe są złotobrązowe.
Używając ostrego noża, obierz mandarynki. Pracując nad średnią misą, przeciąć między membranami, aby uwolnić mandarynki. Wyciśnij sok z membran do małej miski; powinieneś mieć 1/2 szklanki.
W innej małej misce, wrzucić pokrojone szalotki i ocet malinowy ze szczyptą soli i odstawić na 5 protokół. Wymieszać 1/2 szklanki soku mandarynkowego i pozostałą 1/4 szklanki oleju roślinnego i doprawić sos solą.
Ułożyć buraki i mandarynki na talerzach i skropić opatrunkiem. Top z prażonymi orzeszkami piniowymi i podawać.