Sałatka z buraków z grzankami z chleba kukurydzianego i szynką wiejską

Sałatka z buraków z grzankami z chleba kukurydzianego i szynką wiejską
Przepis Sałatka z buraków z grzankami z chleba kukurydzianego i szynką wiejską może zaspokoić Twoje Południowe pragnienie w około 45 minut. Ten przepis służy 6. Na 2,65 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 772 kalorie, 15g białka, oraz 62 g tłuszczu na porcję. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka oliwy z oliwek, popękane ziarna pieprzu, ser kozi log, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Sałatka Z Pomidorów I Ogórków Z Grzankami Z Chleba Kukurydzianego, Sałatka Z Pieczonych Buraków Ze Smażonymi Grzankami Z Koziego Sera, oraz Puree z zupy Sunchoke z marynowaną czerwoną rzodkiewką i wiejskimi grzankami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Wymieszać pierwsze 6 składników w szklanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 13x9x2 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
3
Dodać buraki i wrzucić do herbu. Przykryć folią i piec, aż buraki będą miękkie, o 45 protokół. Fajne; d
Składniki, których będziesz potrzebować
BurakBurak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
1
Umieść żeliwną patelnię o średnicy 9 lub 10 cali w piekarniku; rozgrzej do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
2
Pierwsze 5 składników ubić w średniej misce. Roztopić 4 łyżki masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Roztopione masło, maślankę i jajko ubić w innej średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
MasłoMasło
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dodaj mokre składniki do suchych składników; ubijaj ciasto, aby zmiksować.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Miejsce 2 łyżki masła w gorącej patelni; zawirować do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj ciasto.
7
Piec, aż top będzie złoty i tester włożony do środka wyjdzie czysty, 18 do 20 minut. Schłodzić w patelni. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przykryć; przechowywać w temperaturze pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
1
Dodaj wystarczającą ilość wody do małego rondla, aby zmierzyć 11/2 cali; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj skórkę pomarańczową. Blanszować 1 minuta; odcedzić. Powtórz blanszowanie skórką z cytryny; zachowaj skórkę z cytryny do serwowania. Dodać sok pomarańczowy, sok grejpfrutowy i syrop z sorgo. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i gotować na wolnym ogniu, aż zredukowane do hojnych 1/3 szklanki, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok GrejpfrutowySok Grejpfrutowy
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
SorgoSorgo
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
W średniej misce ubić sok z cytryny i musztardę; ubić olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MusztardaMusztarda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Ubić w pomarańczowo-grejpfrutowej redukcji. Doprawić winegret solą i pieprzem. DO AHEAD: może być wykonany 4 godziny wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
GrejpfrutyGrejpfruty
RedukcjaRedukcja
PomarańczowyPomarańczowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Odstawić w temperaturze pokojowej.
1
Podgrzej brojlery. Wyłożyć małą blachę do pieczenia folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
BrojlerBrojler
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
2
Umieść plastry cebuli z nienaruszonymi pierścieniami na arkuszu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
3
Posmarować olejem; posypać grubą solą. Cebula Broil aż rumiane, uważając, aby zapobiec spalaniu, o 10 protokół. Turn i dusić aż rumiane, o 5 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
4
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Chleb kukurydziany pokroić w 1/2 cala kostki. Spray obramowane blachy do pieczenia z nonstick spray.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb KukurydzianyChleb Kukurydziany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
6
Chleb kukurydziany rozłożyć równą warstwą na przygotowanym arkuszu. Toast aż złoty kolor wokół krawędzi, obracając od czasu do czasu, o 35 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb KukurydzianyChleb Kukurydziany
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
TostyTosty
7
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 177°. linia obramowana blachą do pieczenia z pergaminem. Ułóż szynkę w jednej warstwie na przygotowanej blasze do pieczenia. Top z innym arkuszem papieru pergaminowego, a następnie innym obramowane blachy do pieczenia do prasy szynki. Piecz, aż szynka będzie chrupiąca, 10 do 20 minut, w zależności od grubości szynki.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzynkaSzynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
8
Usuń górną blachę do pieczenia i pergamin. Super. Przełóż szynkę na kawałki wielkości kęsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzynkaSzynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
9
4 łyżeczki mielonej pietruszki ubić na vinaigrette.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
10
Wymieszać ze skórką cytrynową. Ćwiartka buraków. Wrzucić z niektórych vinaigrette (Jeśli za pomocą różnych kolorów, wrzucić w oddzielnych miseczkach).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
BurakBurak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
11
Posypać fleur de sel i popękanym czarnym pieprzem. Oddzielne krążki cebuli. Podziel pierścienie między płytki w jednej warstwie. Ułóż buraki w krążkach cebuli i wokół nich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęknięty Czarny PieprzPęknięty Czarny Pieprz
Fleur De SelFleur De Sel
BurakBurak
CebulaCebula
12
Posypać kozim serem. Rozsypać szynkę i grzanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser KoziSer Kozi
GrzankiGrzanki
SzynkaSzynka
13
Posypać fleur de sel i 1 łyżka posiekanej natki pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fleur De SelFleur De Sel
Pietruszka-naćPietruszka-nać
14
Skropić pozostałym winegretem i dojrzałym octem balsamicznym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Balsamiczny PostarzanyOcet Balsamiczny Postarzany
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
15
Syrop z gotowanego soku z trzciny sorgo; dostępny w sklepach specjalistycznych oraz w muddypondsorghum.com.
Składniki, których będziesz potrzebować
SorgoSorgo
SokSok
SyropSyrop
16
** Rodzaj soli morskiej; dostępny w niektórych supermarketach i sklepach z żywnością specjalistyczną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól MorskaSól Morska

Składniki

6krewetki i żyłkiOcet balsamiczny postarzanyOcet balsamiczny postarzany12caleśrednica buraków dziecięcych (najlepiej w różnych kolorach), przycięteśrednica buraków dziecięcych (najlepiej w różnych kolorach), przycięte1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1 1/3 szklanki melasy1 1/3 szklanki melasy0Batoniki toffi Heathgroch fioletowygroch fioletowy1całość do nabijania szynkicałość do nabijania szynki63 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala(3/4 kija) masło, podzielone(3/4 kija) masło, podzielone63 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaKiełbasa Jimmy'ego Deana (jedna ostra, jedna zwykła)Kiełbasa Jimmy'ego Deana (jedna ostra, jedna zwykła)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepo 1 zmielonej gałce muszkatołowej, zielu angielskim i goździkachpo 1 zmielonej gałce muszkatołowej, zielu angielskim i goździkach791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweBiała lilia uniwersalna mąka lub mąka tortowaBiała lilia uniwersalna mąka lub mąka tortowa2Batoniki toffi Heathgruba sól koszernagruba sól koszerna6Batoniki toffi Heathgruba sól koszernagruba sól koszerna6krewetki i żyłkiGruba sól koszernaGruba sól koszerna2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemielona mąka kukurydzianamielona mąka kukurydziana851 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.bardzo cienko pokrojona szynka wiejska lub prosciuttobardzo cienko pokrojona szynka wiejska lub prosciutto2Batoniki toffi HeathMusztarda DijonMusztarda Dijon1łyżka czerwony ocet winnyopakowanie naturalnej mieszanki do ciastopakowanie naturalnej mieszanki do ciast6krewetki i żyłkiFleur de selFleur de sel1421 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.kłoda miękki świeży kozi ser, pokruszonykłoda miękki świeży kozi ser, pokruszony1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży sok grejpfrutowyświeży sok grejpfrutowy591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny1Skórka z cytryny (tylko żółta część), pokrojona w cienkie paski o długości 2 caliSkórka z cytryny (tylko żółta część), pokrojona w cienkie paski o długości 2 cali6krewetki i żyłkiOliwa z oliwekOliwa z oliwek1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży sok pomarańczowyświeży sok pomarańczowy1Skórka z pomarańczy (tylko część pomarańczowa), pokrojona w cienkie paski o długości 2 caliSkórka z pomarańczy (tylko część pomarańczowa), pokrojona w cienkie paski o długości 2 cali4Batoniki toffi Heathłyżeczki mielone plus 1 łyżka posiekanej świeżej natki włoskiejłyżeczki mielone plus 1 łyżka posiekanej świeżej natki włoskiej63 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 mała czerwona lub zielona papryczka jalapeno1 mała czerwona lub zielona papryczka jalapeno2Batoniki toffi Heathpopękany czarny pieprzpopękany czarny pieprz6krewetki i żyłkiPęknięty czarny pieprzPęknięty czarny pieprz23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calasyrop sorgo* lub miódsyrop sorgo* lub miód3smallssłodkie cebule (takie jak Vidalia lub Maui; około 1 funta), pokrojone w poprzek na plastry o grubości 1/2 calasłodkie cebule (takie jak Vidalia lub Maui; około 1 funta), pokrojone w poprzek na plastry o grubości 1/2 cala6largesgałązki świeżego tymiankugałązki świeżego tymianku1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekońcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4końcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Riesling, wino musujące i Zinfandel to moje najlepsze propozycje na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. J. J. Prum Graacher Himmelreich Kabinett Riesling z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
J. J. Prum Graacher Himmelreich Kabinett Riesling
J. J. Prum Graacher Himmelreich Kabinett Riesling
Pomimo wciąż młodzieńczej świeżości, wykazuje delikatną, owocową charakterystykę Rieslinga i ukrytą nutę minerału z niebiesko-szarej Dewońskiej gleby łupkowej.Podawać to orzeźwiające wino lekko schłodzone! Jako aperitif, a zwłaszcza gdy jest bardziej dojrzały, w połączeniu z owocami morza lub drobiem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia8
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn