Sałatka z boczkiem i pieczoną cebulą
Sałatka z boczku i pieczonej cebuli może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepisu na danie główne. Ten bezmleczny przepis służy 1 i kosztuje 3,53 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 631 kalorii, 15g białka, oraz 47 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. 5 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jeśli masz chleb, oliwę z oliwek, musztardę dijon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 74%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Sałatka cytrusowa z boczkiem i czerwoną cebulą, Ciepła sałatka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, oraz Sałatka ziemniaczana z boczkiem i karmelizowaną cebulą.
Instrukcje
Piekarnik do 220C / 200C wentylator / Gaz
Ułóż kliny cebuli po jednej stronie blachy do pieczenia.
Skropić łyżką oliwy z oliwek i doprawić. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 15 min.
W międzyczasie gotować groszek we wrzącej wodzie przez 2 min, odcedzić i spłukać w bardzo zimnej wodzie. Odstawić.
Zrobić opatrunek, mieszając ze sobą kolejną łyżkę oleju, octu, musztardy i przypraw. Cebulę obrócić, a na blasze położyć plastry boczku i chleb.
Pozostałą oliwę skropić chlebem. Odstawić tacę do piekarnika na 12 minut, aż boczek i chleb będą złociste.
Włożyć sałatę i groszek do miski, dodać sos i wrzucić do połączenia. Ułożyć cebulę i chleb na wierzchu. Rozbijamy lekko boczek i rozsypujemy.
Skropić trochę więcej oliwy z oliwek, jeśli chcesz, i jeść od razu.