Sałatka szpinakowo-orzechowa z tymiankiem vinegrette
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Szpinak i sałatka z orzechów włoskich z tymiankiem Vinaigrette może być świetny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 177 kalorii, 3G białka, oraz 16G tłuszczu. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz cukier, oliwę z oliwek, liście tymianku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Z łyżeczką wynik 92%, to danie jest znakomite. Spróbuj Sałatka Tymiankowo-Winegretowa, Sałatka z pieczonego masła z jabłkami i tymiankiem Vinaigrette, oraz Sałatka z makaronem z zielonej fasoli z winegretem cytrynowo-tymiankowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić szpinak w salaterce i ułożyć segmenty pomarańczowe i orzechy włoskie dekoracyjnie na wierzchu.
Aby przygotować vinaigrette: w małej czystej misce, za pomocą trzepaczki drucianej, wymieszać ocet, cukier i tymianek.
Mżawka w oleju, stale ubijając. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Skropić tymianek vinaigrette na sałatkę i służyć.