Sałatka szpinakowa z pieczonym kozim serem
Sałatka szpinakowa z pieczonym kozim serem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.81 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 455 kalorii. Udaj się do sklepu i podnieś masło, kozi ser, bułkę tartą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 56%, co jest solidne. Spróbuj Pieczony szpinak, pomidor i kozi ser, Pieczony Kozi Ser & Boczek Dip Szpinakowy, oraz Polenta pieczona ze szpinakiem i kozim serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułóż szpinak na czterech talerzach.
Na patelni, roztopić masło na średnim ogniu, i dodać zmiażdżony czosnek. Gotować i mieszać, aż lekko złocisty. Wymieszać z bułką tartą. Do bułki tartej kilka razy wrzucić kozie plastry sera i obrócić, aby pokryć mieszankę bułki tartej.
Na każdą porcję szpinaku ułożyć plasterek lub dwa koziego sera, a sałatki skropić oliwą z oliwek i octem balsamicznym.