Sałatka szpinakowa z kurczakiem pistacjowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj sałatki szpinakowej z kurczakiem pistacjowym. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 748 kalorii, 46g białka, oraz 52g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.15 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę, pomidory koktajlowe, paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać sos sałatkowy można śledzić to danie główne z Jedna Miska Ciasta Czekoladowego jako deser. 185 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 99%, co jest świetne. Spróbuj Kurczak z pistacjami ze szpinakiem ogrodowym, Chutney Chicken & Pistachio Salad, oraz Kanapka Z Sałatką Z Kurczaka Z Żurawiną Pistacjową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić pistacje w robocie kuchennym lub blenderze i pulsować, aż drobno pokroić w kostkę.
Połowę pokrojonych w kostkę pistacji posypać dużym talerzem.
Ciepły olej na patelni na średnim ogniu. Nacisnąć połówki piersi kurczaka w kawałki pistacji, dodając więcej pokrojonych w kostkę orzechów na talerzu w razie potrzeby.
Piersi kurczaka posypać czosnkiem w proszku i czarnym pieprzem.
Miejsce na patelni, i gotować na złoty kolor. Zmniejszyć ogień do średnio niskiego i gotować przez około 3 do 5 minut z każdej strony, aż kurczak nie będzie już różowy w środku.
Wyjąć kurczaka na deskę do krojenia i pokroić w cienkie plasterki.
W czterech miseczkach umieść równe ilości liści szpinaku, pomidorów, awokado, papryki i zielonej cebuli.
Na wierzchu ułożyć plasterki kurczaka.
Posypać parmezanem, zalać octem balsamicznym i doprawić czarnym pieprzem.