Sałatka szpinakowa z jagodami i owocami
Sałatka ze szpinakiem i jagodami wymaga około 45 minut od początku do końca. Ta przystawka ma 155 kalorii , 2 g białka i 14 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 8 osób i kosztuje 1,22 USD za porcję. Jest dostarczany przez Taste of Home. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i kup oliwę z oliwek, proszek cebulowy, orzechy pekan i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. To dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, laktoowowegetariańskiej i wegańskiej . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 83% , to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Delightful Filled Pumpkin Roll , Delightful Kale and Cabbage Slaw i Summer-Berry Salad With Hand Picked Fresh Mint .
Instrukcje
Na małej, ciężkiej patelni na średnio-niskim ogniu gotuj cukier, aż zacznie się topić. Delikatnie przeciągnij roztopiony cukier do środka patelni, aby cukier rozpuścił się równomiernie. Gotuj, nie mieszając, aż cukier stanie się ciemnoczerwonobrązowy, około 15 minut.
Zdjąć z ognia, dodać orzechy pekan i wymieszać.
Wylać na blachę wyłożoną folią; całkowicie ostudzić. W razie potrzeby połamać orzechy pekan.
W misce sałatkowej wymieszaj szpinak, truskawki i borówki.
Umieść pierwsze sześć składników dressingu w blenderze; przykryj i miksuj do uzyskania puree. Podczas miksowania stopniowo dodawaj olej w stałym strumieniu.
Tuż przed podaniem polej sałatkę dressingiem; wymieszaj, aby pokryć. Na wierzch posyp orzechami pekan w cukrze.