Sałatka szpinakowa z boczkiem i jajkami
Sałatka szpinakowa z boczkiem i jajkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 2,42 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 517 kalorii, 14g białka, oraz 46 g tłuszczu. Jeśli masz boczek, oliwę z oliwek, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%, co jest dobre. Podobne przepisy to Sałatka szpinakowa z boczkiem i jajkami, sałatka szpinakowa z boczkiem i jajkami, oraz Sałatka szpinakowa z jajkami ugotowanymi na twardo.
Instrukcje
Wrzucamy jajka do małego rondla i przykrywamy wodą. Doprowadzić do wrzenia, przykryć, zdjąć z ognia i odstawić 15 minut. Spłukać zimną wodą do ostygnięcia, następnie obrać i ćwiartować.
Boczek gotować na dużej patelni, aż rumiane i chrupiące, 8 protokół. Pokruszyć i odstawić.
W dużej misce wymieszać olej, ocet, cukier i sól.
Dodać pozostałe składniki z zarezerwowanym boczkiem i jajkami; wrzucić do herbu.