Sałatka Sezamowo-Ogórkowa Miso
Need a bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przystawki? Sałatka z ogórków sezamowo-Miso może być doskonałym przepisem na wypróbowanie. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 49 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, miód, ocet ryżowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Z łyżeczką wynik 34%, to danie nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Ogórek Masowany Solą Z Miso I Sezamem, Schłodzony ogórek z sezamowym rosołem Miso na ryżu (hiyashijiru), oraz sałatka z dyni sezamowej miso.
Instrukcje
Połącz pierwsze 7 składników w dużej misce, mieszając trzepaczką.
Dodać ogórek; wrzucić do herbu.
Odmiana SAUTED MISO: Pomiń nasiona, miód i czerwoną paprykę; zmniejsz miso do 1 1/2 łyżki stołowej.
Połącz miso, wodę, ocet, 1 łyżkę pokrojonej zielonej cebuli, 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu i 1/8 łyżeczki soli.
Podgrzać 1 łyżkę oleju sezamowego na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj ogórek do patelni; smażyć 4 minuty. Wrzucić ogórek z mieszaniną soku.