Sałatka Salsa Z Jagodami
Sałatka salsa z jagodami to hor d ' oeuvre, która serwuje 6. Jedna porcja tego dania zawiera około 3G białka, 8G tłuszczu i w sumie 165 kalorii. Za $1.3 za porcję, ten przepis okładki 6% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Mieszanka jagód, pomarańczy pępka, cukru i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i lakto ovo Wegetariańskie dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 36%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Sałatka Z Jagód I Kukurydzy, Salsan Lub Smak, Salsa Jagodowa, oraz Salsa Jagodowa.
Instrukcje
W dużej misce połącz jagody, jabłko, pomarańczę, cebulę i kolendrę.
W małej misce wymieszaj ocet, sok jabłkowy, cukier, olej i sól; skrop mieszankę owoców i wymieszaj, aby pokryć.
Podziel sałatę na sześć talerzy do serwowania. Za pomocą łyżki cedzakowej ułóż salsę jagodową na zieleni.
Skrop dressingiem pozostawionym w misce.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Sałatka działa naprawdę dobrze z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Sterling Heritage Collection Napa Chardonnay. Ma 4,4 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Sterling Heritage Collection Napa Chardonnay
Zrównoważony i złożony, Napa Valley Chardonnay składa owoce z kilku winnic w AVA, łącząc bujną, odważną dojrzałość Doliny Środkowej z bogactwem i głębią Carneros. Jasne, złote owoce otwierają nos, zaokrąglone nutami miodu, karmelu, przypraw do pieczenia i tostów. Odważne wejście cytryn i dojrzałego jabłka rozwija wagę i lepkość, gdy ewoluuje przez usta. Wkład beczki pozostawia wrażenie prawie słodkich migdałów na finiszu.