Sałatka pomidorowa ze śmietaną Ricotta Salata
Ułożona w stos Sałatka pomidorowa z kremem Ricotta Salata jest Wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 6 i kosztuje 86 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 129 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz chleb wiejski, jedwabne tofu, pomidory i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Sałatka z makaronem pomidorowym z sosem śmietanowym Ricotta Salata {#Redux}, Sałatka z pomidorów, białej brzoskwini i ricotty Salata, oraz Sałatka z rukoli z ricottą Salata.
Instrukcje
Przygotuj grill lub patelnię grillową.
Umieść chleb na stojaku do grillowania lub patelni grillowej pokrytej sprayem do gotowania; grill 2 minuty z każdej strony lub do lekko zarumienionego.
Zdjąć z grilla. Przetrzyj boki przeciętego na pół ząbka czosnku po jednej stronie każdej kromki chleba. Odstawić.
Połącz ser, tofu, wodę, sok z cytryny i mielony czosnek w blenderze; proces do uzyskania gładkiej konsystencji.
Na każdym z 6 talerzy ułożyć po jednej kromce chleba; plastry pomidora podzielić równomiernie na porcje. Łyżka około 1 łyżki mieszanki sera na każdej porcji; posypać równomiernie bazylią i pieprzem.