Sałatka Orzo z kukurydzą, fasolką szparagową i pomidorami
Sałatka Orzo z kukurydzą, fasolką szparagową i pomidorami może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 290 kalorii, 7G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka octu winnego, musztardy dijon, estragonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Sałatka Orzo z kukurydzą, fasolką szparagową i pomidorami, Sałatka Farro z fasolką szparagową, kukurydzą i pomidorkami koktajlowymi, oraz Orzo z fetą, fasolką szparagową i pomidorami.
Instrukcje
1
W 5-do 6-kwartowej patelni na dużym ogniu doprowadzić do wrzenia około 2 litrów wody. Tymczasem spłucz zieloną fasolkę, przycinaj końce i ściągaj wszelkie sznurki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Szparagowa
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Pocięte na długości od 2 do 3 cali.
3
Dodać fasolę do wrzącej wody i gotować, aż ledwo miękkie do gryźć, 3 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola
Woda
4
Odcedzić i zanurzyć w lodowatej wodzie do ostygnięcia; dobrze spuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
5
Napełnij tę samą patelnię wodą 2 1/2 do 3 litrów i zagotuj na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Dodać orzo i gotować, aż ledwo miękkie do gryźć, 8 do 11 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
7
Odcedzić i spłukać zimną wodą; dobrze spuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
8
Tymczasem kukurydza łuska, odrzucając jedwab; płukać uszy. Trzymając każde ucho pionowo w dużej, głębokiej misce, odciąć jądra blisko kolby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Aby dressing: w małej misce, ubij razem ocet, oliwę z oliwek, szalotki, musztardę, estragon i sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Oliwa Z Oliwek
Szalotka
Estragon
Musztarda
Ocet
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
W dużej, szerokiej misce wymieszać orzo z 1/2 szklanki dressingu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
11
Dodaj więcej soli i pieprzu do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
12
Poziom rozprzestrzeniania.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
13
Warstwa ziaren kukurydzy, fasoli szparagowej i pomidorów na makaronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna Kukurydzy
Fasola Szparagowa
Pomidor
Makarony
14
Pozostały dressing wlać do pojemnika. Przykryć i schłodzić zarówno sałatkę i dressing, aż będzie gotowy do podania.
15
Krótko przed podaniem wlać trzy czwarte pozostałego sosu na sałatkę i delikatnie wymieszać, aby zmiksować.