Sałatka ogórkowa z karmelizowaną szalotką i ziołami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj sałatki ogórkowej z karmelizowaną szalotką i ziołami. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 128 kalorii, 1G białka, oraz 11g tłuszczu. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka grubo mielonego pieprzu, szalotki, soli koszernej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Sałatka Szpinakowa Z Karmelizowaną Szalotką, Sałatka ogórkowa z szalotką i miętą, oraz Sałatka Pita z pomidorami, ogórkiem i ziołami.
Instrukcje
Wrzucić plastry szalotki, aby oddzielić je w pierścienie. Przygotuj łyżkę szczelinową i podwójną warstwę ręczników papierowych.
Rozgrzać olej do 275 w małym, głębokim ciężkim rondlu i upuścić w krążkach szalotki.
Gotować szalotki, mieszając często, aż zmienią jednolity jasnobrązowy -- to zajmie około 8 do 12 minut. Wyłącz ciepło, gdy wyglądają prawie gotowe, aby się nie paliły. Wyjąć szalotkę z oleju łyżką szczelinową i osuszyć na papierowych ręcznikach. Rezerwa 2 łyżeczki. szalotka olej do vinaigrette i ostudzić. Resztę zachowaj na frytki i sosy sałatkowe.
Octy ubijamy, cukier, sok z cytryny, 1/4 łyżeczki. sól i 1/2 łyżeczki. pieprz razem w dużej misce, aż sól i cukier rozpuścić.
Dodaj zarezerwowany olej z szalotki i mielone szalotki i dobrze ubijać, aby wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Ogórki pokroić w 1/4 cala. plastry nożem lub na mandolinie. Wrzucić ogórki i pomidory z vinaigrette.
Dodaj miętę, tajską bazylię i shiso, jeśli używasz.
Ułóż sałatkę na półmisku i wierzch z marynowanymi porami i smażonymi szalotkami.
Dodać do przodu: smażone szalotki, do 2 dni, przechowywane hermetycznie w temperaturze pokojowej.
* Tajska bazylia ma wąskie liście, purpurową łodygę i anyżowy zapach. Shiso, piękne czerwone lub zielone zioło, nadaje potrawom pyszny zapach (często podaje się je z sushi), czerwień jest bardziej ostra. Wietnamskie marynowane pory są chrupiące i lekko pikantno-słodkie. Znajdź wszystko na rynkach azjatyckich.