Sałatka meksykańska z kurczakiem Kiki's

Sałatka meksykańska z kurczakiem Kiki's
Sałatka meksykańska z kurczakiem Kiki's to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja zawiera 571 kalorii, 20 g białka i 43 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 osobom. Za 2,1 USD za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przygotowało 8 osób i zrobiłoby to jeszcze raz. Mieszanka przyprawy do taco, papryki, kukurydzy ziarnistej i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. To niedrogi przepis dla fanów kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 59%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Borracho (pijana) fasola Kiki, meksykańska sałatka z kurczakiem i meksykańska sałatka z kurczakiem.

Instrukcje

1
W dużej misce delikatnie wymieszaj kurczaka, marchewkę, czerwoną paprykę, jicamę, czerwoną cebulę, kukurydzę, pomidorki koktajlowe, awokado i kolendrę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki Pokrojonej W Cienkie Paski1 Szklanka Szalotki Pokrojonej W Cienkie Paski
8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
1 Suszony Pieprz Arbol1 Suszony Pieprz Arbol
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
JicamaJicama
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
W osobnej misce wymieszaj śmietanę, majonez, sok z cytryny, kminek, sól, pieprz, przyprawę do taco i ostry sos pieprzowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
Pokruszone Chipsy Kukurydziane, PodzielonePokruszone Chipsy Kukurydziane, Podzielone
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Polej sałatkę, wymieszaj i przykryj. Przykryj i przechowuj w lodówce co najmniej 1 godzinę przed podaniem.

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańskie bardzo dobrze komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling Rosé. Do dań meksykańskich dobrze pasują kwaśne wina białe, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości tanin, takie jak pinot noir. Musujące róże to także bezpieczne połączenie. Możesz spróbować NV Ruinart, Wine. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 89 dolarów za butelkę.
NV Ruinart, Wino
NV Ruinart, Wino
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia17
Magazyn