Sałatka marynowana z marchwi i Daikon

Sałatka marynowana z marchwi i Daikon
Marynowana Sałatka z marchwi i Daikon może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis służy 1 i kosztuje 15 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 74 kalorie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka cukru, octu ryżowego, soli koszernej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wietnamska Marynowana Marchewka I Przepis Na Daikon, Ugotuj książkę: marynowany Daikon, marchew i ogórek, oraz Azjatyckie klopsiki z kurczaka z marynowaną marchewką i daikonem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Odetnij końcówkę każdej marchewki na długiej przekątnej. Użyj benriner lub innej krajalnicy do warzyw lub grubej tarki pokroić marchewki w paski, lub użyj noża, aby pokroić w zapałki. Powinieneś mieć około 2 filiżanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
MarchewMarchew
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TarkaTarka
NóżNóż
2
Marchewki umieścić w dużym sitku i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
3
Użyj tej samej metody, aby paski daikon. Powinieneś mieć około 2 filiżanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
4
Dodaj do marchewki w sitku i dobrze wymieszać z rękami.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
5
Posypać solą i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
6
Umieścić nad miską lub w zlewie i odstawić na 20 do 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
7
Tymczasem, w niereaktywnym rondlu, połączyć wodę, ocet i cukier i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
8
Zdjąć z ognia; schłodzić do temperatury pokojowej. (Nie gotować warzywa, kąpać je.)
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
9
Warzywa opłucz krótko zimną wodą, a następnie wyciśnij do sucha i przelej do średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
10
Wlać mieszaninę octu i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką, aby wszystkie warzywa były dobrze nawilżone.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
OcetOcet
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
11
Odstawić na 1 godzinę przed podaniem.
12
Aby podać, wyjąć sałatkę z kąpieli z octem (patrz uwaga) i ułożyć na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje1
Ocena Zdrowia10
Magazyn