Sałatka marynowana z marchwi i Daikon
Marynowana Sałatka z marchwi i Daikon może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis służy 1 i kosztuje 15 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 74 kalorie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka cukru, octu ryżowego, soli koszernej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wietnamska Marynowana Marchewka I Przepis Na Daikon, Ugotuj książkę: marynowany Daikon, marchew i ogórek, oraz Azjatyckie klopsiki z kurczaka z marynowaną marchewką i daikonem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odetnij końcówkę każdej marchewki na długiej przekątnej. Użyj benriner lub innej krajalnicy do warzyw lub grubej tarki pokroić marchewki w paski, lub użyj noża, aby pokroić w zapałki. Powinieneś mieć około 2 filiżanki.
Marchewki umieścić w dużym sitku i odstawić.
Użyj tej samej metody, aby paski daikon. Powinieneś mieć około 2 filiżanki.
Dodaj do marchewki w sitku i dobrze wymieszać z rękami.
Posypać solą i wymieszać.
Umieścić nad miską lub w zlewie i odstawić na 20 do 30 minut.
Tymczasem, w niereaktywnym rondlu, połączyć wodę, ocet i cukier i doprowadzić do wrzenia.
Zdjąć z ognia; schłodzić do temperatury pokojowej. (Nie gotować warzywa, kąpać je.)
Warzywa opłucz krótko zimną wodą, a następnie wyciśnij do sucha i przelej do średniej miski.
Wlać mieszaninę octu i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką, aby wszystkie warzywa były dobrze nawilżone.
Odstawić na 1 godzinę przed podaniem.
Aby podać, wyjąć sałatkę z kąpieli z octem (patrz uwaga) i ułożyć na talerzu.