Sałatka Kukurydziana Caprese
Sałatka kukurydziana Caprese może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $5.14 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i lacto ovo przepis wegetariański ma 405 kalorii, 19g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz do 6 kłosy kukurydzy, sól koszerna, pieprz, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Insalata caprese all ' americana (Sałatka Caprese W Stylu Amerykańskim), Najlepsza Sałatka Caprese (Plus bar sałatkowy DIY Caprese), oraz Sałatka z ogórkiem Caprese (lub sałatka z makaronem).
Instrukcje
Grill kukurydza: przygotuj grill na wysokie, bezpośrednie ciepło.
Kłaść kolby kukurydzy w łuskach bezpośrednio na grillu. Gotować przez około 15 minut, obracając co kilka minut, aby łuski całkowicie się zwęglały. Kukurydza paruje w łuskach. Nie ma potrzeby moczenia kukurydzy w wodzie, jeśli kukurydza jest świeża.
Jeśli chcesz trochę char na samej kukurydzy, Usuń najpierw kilka zewnętrznych łusek kukurydzy, aby wokół kukurydzy było mniej warstwy ochronnej.
Gdy łuski są całkowicie zwęglone, wyjąć z grilla i ostudzić na kilka minut. Następnie usuń łuski i jedwab.
Aby usunąć kukurydzę z kolby, stań łuskaną kolbę w pozycji pionowej w płytkiej patelni do pieczenia lub naczyniu z obwódkami. Trzymaj kolbę stabilnie w jednej ręce, a drugą ręką użyj ostrego noża, aby wykonać uderzenia w dół kolby, oddzielając jądra od kolby.
Alternatywnie, jeśli masz zamrożone ziarna kukurydzy, możesz użyć ich do tej sałatki (4 szklanki). Wystarczy podgrzać dużą żeliwną patelnię na średnim i wysokim ogniu. Umieść warstwę zamrożonej kukurydzy bezpośrednio na patelni, nie rozmrażaj najpierw. Gdy kukurydza rumiane z jednej strony, wymieszać i niech kukurydza brązowy trochę więcej. Następnie wyjąć do ostygnięcia.
Zrobić dressing: w małej misce, ubij razem oliwę z oliwek, ocet, sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku.
Dodanie cukru zależy od tego, jak słodka jest kukurydza lub pomidory, więc możesz wstrzymać cukier do końca i dodać do smaku.
Wrzucić razem kukurydzę, pomidory, szalotki, ser, i dressing: w dużej misce, wrzucić razem kukurydzę, pomidory, szalotki, Mozzarella, i dressing. Dostosuj przyprawy do smaku.
Dodaj bazylii: tuż przed podaniem, mieszać w świeżo pokrojone bazylii.