Sałatka Kalafiorowa ze Szpinakiem
Potrzebujesz bezglutenowego i wegetariańskiego hor d'oeuvre z dodatkiem lakto ovo ? Sałatka z kalafiora i szpinaku może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis jest przeznaczony dla 10 osób i kosztuje 44 centy za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka , 1 g tłuszczu i łącznie 54 kalorie . 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut . Udaj się do sklepu i kup mandarynki, podarty szpinak, skondensowane mleko i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał wynik 82% , co jest wynikiem doskonałym. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Sałatka ze szpinakiem z kalafiora , Sałatka z pieczonego kalafiora ze szpinakiem i ciecierzycą oraz Sałatka grecka ze szpinakiem w Mini Phyllo Cupgreek ze szpinakiem w Mi.
Instrukcje
W dużej misce połącz pierwsze pięć składników.
Wlej mleko do małej miski; stopniowo dodawaj koncentrat soku pomarańczowego.
Skropić sałatkę i wymieszać. Resztki przechowuj w lodówce.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Sałatka w menu? Spróbuj połączyć z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować Nickel & Nickel Truchard Vineyard Chardonnay. Recenzentom podoba się to z oceną 4,7 na 5 gwiazdek i ceną około 36 dolarów za butelkę.
![Chardonnay z winnicy Nickel & Nickel Truchard]()
Chardonnay z winnicy Nickel & Nickel Truchard
Nickel & Nickel's 2000 Truchard Vineyard Chardonnay to drugie wino tego szczepu wprowadzone do portfolio Nickel and Nickel. Wino produkowane w Carneros, chłodnej i przewiewnej apelacji słynącej z produkcji godnego uwagi Chardonnay, oferuje aromaty owoców tropikalnych i słodkiego dębu. Odrobina fermentacji malolaktycznej wydobywa na podniebieniu nuty dojrzałego ananasa, gruszki, jabłka i cytrusów, które są akcentowane nutami wanilii i przypraw z dębu. Wspaniała konsystencja wina i jasna kwasowość łączą się w długi i aromatyczny finisz.