Sałatka Jogurtowo-Makaronowa
Sałatka jogurtowo-makaronowa może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 149 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka beztłuszczowego jogurtu, cukinia, jabłko granny smith i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 62%, co jest solidne. Spróbuj Sałatka z owocami i makaronem z jogurtem, Sałatka Z Makaronem Jogurtowym Pesto, oraz Sezam Jogurt Makaron Sałatka dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 5-do 6-quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić 2 1/2 do 3 kwarty wody do wrzenia. Rozbić makaron na pół i wrzucić do wrzącej wody; wymieszać, aby oddzielić pasma i gotować, odkryte, aż ledwo miękkie do ugryzienia, 5 do 6 protokół.
Odcedzić makaron, spłukać zimną wodą i dobrze osuszyć.
W międzyczasie opłucz ogórek, cukinię i jabłko. Odciąć i wyrzucić końce ogórka i cukinii; pokroić warzywa w kostkę 1/2 cala. Łodyga i rdzeń jabłka; pokroić w kostkę 1/2 cala.
Dodaj ogórek, cukinię, jabłko i cebulę do ostygnięcia makaronu.
Nadmiar płynu wylać z jogurtu. W misce wymieszaj jogurt, imbir i 1/2 łyżeczki soli.
Dodaj do mieszanki ryżu i delikatnie wymieszać, aby płaszcz.
Ustaw patelnię o średnicy od 6 do 8 cali na średnim ogniu; gdy jest gorąca, dodaj olej i płatki chili i mieszaj, aż chili zacznie lekko ciemnieć, 15 do 30 sekund.
Wlać mieszaninę makaronu i delikatnie wymieszać, dodając więcej soli do smaku. Łyżkę do miski i udekorować rozdrobnioną marchewką.