Sałatka Jogurtowo-Buraczana Po Persku
Sałatka z jogurtu i buraków w Perski sposób jest bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 201 kalorii, 11g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz buraki, miętę, sól morską i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Sałatka z pieczonych buraków i szalotki na Podsmażonych burakach i rukoli, Ciepła duszona Sałatka z buraków z warzywami i sosem jogurtowym (Power Foods), oraz Grecka sałatka jogurtowo-owocowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 F.
W międzyczasie obrać i pokroić buraki, około 1/8 cala grubości (około 2/4 grubości). [Editor ' s note: Korzystanie z krajalnicy mandoline byłoby to łatwe!]
Wyłożyć patelnię folią, dodać buraki (jeśli się nakładają), zalać oliwą i pozostawić do pieczenia przez około 30 do 35 minut. Sprawdzić po pierwszych 25 minutach na doneness i dać im wymieszać.
Pozostaw buraki do ostygnięcia przez 10 do 15 minut.
Na 4 talerzach, łyżki slather gęstego jogurtu w okrągły wzór i ułóż schłodzone buraki na górze.
Posypać świeżą miętą i solą.
Skropić oliwę z oliwek na wierzchu i podawać z chrupiącym chlebem (lub lavash, jeśli można go znaleźć) jako pierwsze danie.
Pinot noir z Oregonu to jedna z naszych ulubionych przystawek.