Sałatka Frico

Sałatka Frico
Sałatka Frico to bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 50 g tłuszczu, oraz w sumie 696 kalorii. Na 7,72 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pasty anchois, oliwa z oliwek, ząbek czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Sprawdza się jako drogie danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 69%. Spróbuj Sałatka z krewetek i awokado z frytkami Frico, Sałatka Tri-Colore z krakersami Frico i Cezarem, oraz Frico Caldo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotować dressing: w małej misce, zmiksować wszystkie składniki i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Zrobić sałatkę: w średnim rondlu, przykryć ziemniaki zimną wodą i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować do miękkości, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
3
Odcedzić i lekko ostudzić. Obrać ziemniaki i pokroić je 1/4 cala grubości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
4
W dużej patelni niereaktywnej, rozgrzać 1 1/2 łyżki oliwy z oliwek na dużym ogniu. Gdy olej jest gorący, dodać grzyby w równej warstwie i gotować niezakłócony aż rumiane na dnie, o 3 protokół. Zmniejszyć ogień do umiarkowanie wysoki, doprawić solą i pieprzem i smażyć do miękkości, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Dodać masło, czosnek i szalotka, zmniejszyć ogień do umiarkowanie niski i gotować, mieszając, aż szalotka będzie miękka, o 4 protokół. Zeskrobać grzyby na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
6
Ustaw patelnię na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Dodaj pozostałą 1 łyżkę oleju, a gdy jest bardzo gorąco, dodaj ziemniaki w równej warstwie. Doprawić solą i pieprzem i gotować bez przeszkód aż do brązowego na dnie, o 4 protokół. Ziemniaki obrócić i wymieszać z grzybami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
8
Dodać wino i gotować, mieszając, aż do wchłonięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
9
Dodać sok z cytryny, tymianek i rozmaryn i zdjąć z ognia. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
10
Rozgrzać nieprzywierającą patelnię średnią na umiarkowanym ogniu przez 1 minutę. Odmierz 1/3 szklanki startego sera i posypać go na patelni w 6-calowej rundzie. Gotować ser, aż topi się i staje się lekko rumiany dysk, o 4 protokół. Poluzować frico z patelni i przesuń go na talerzu do ostygnięcia; będzie chrupiące, jak ostygnie. Powtórz, aby zrobić jeszcze 7 dysków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
11
Ustaw 4 dyski frico na powierzchni roboczej. Podgrzać ziemniaki i grzyby na patelni i łyżka mieszaniny równomiernie na dyski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
12
Na każdą porcję skropić około 1/2 łyżki dressingu i przykryć drugim dyskiem frico. Z dużym ostrym nożem, ćwierć każdy wypełniony frico.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
13
W dużej misce wrzucić rukolę i dokładnie wymieszać z pozostałym sosem. Ułożyć zieleninę na 4 dużych talerzach i ułożyć ćwiartkę frico na wierzchu każdej sałatki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
Woda Plus 2 łyżki SoliWoda Plus 2 łyżki Soli
ZieloniZieloni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
14
Podawać natychmiast nożem i widelcem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
15
Do przodu: nadzienie ziemniaczano-grzybowe i dyski frico mogą stać w temperaturze pokojowej do 6 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
16
Rekomendacja wina: prosta, ale charakterystyczna biel to najlepszy wybór. Poszukaj Pinot Blanc z Alzacji, na przykład Lucien Albrecht Pinot Blanc D ' Alsace z 1994 roku lub Pinot Gris z Oregonu, na przykład King Estate z 1994 roku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pinot GrisPinot Gris
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia34
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn