Sałatka Flankowa z sosem Chimichurri
Sałatka Flank Steak z sosem Chimichurri jest bezglutenowe danie główne. Jedna porcja zawiera 471 kalorii, 35g białka, oraz 36 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.91 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do valentin day. Udaj się do sklepu i odbierz pietruszkę, ząbki czosnku, ocet winny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowoamerykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Chimichurri Flank Steak, Stek z flanki z Chimichurri, oraz Stek z flanki z sosem Chimichurri dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło).
Połączyć natkę pietruszki (z łodyżkami), oregano i garlic w procesorze; zmiksować 10 sekund.
Dodaj 1 / 2 szklanki oleju, octu i sosu z ostrą papryką; blend aż będzie prawie gładka. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Stojak do grilla szczotkowego z olejem.
Posyp steakon z obu stron solą i pieprzem. Grillsteak do pożądanej doneness, o 5 minutsper stronie dla średnio rzadkie.
Przenieść stek towork powierzchni; niech odpocząć 5 minut.
Tymczasem Wrzuć zielenie w dużej bowlz odrobiną opatrunku.
Przełożyć na duży talerz.
Cienko pokroić stek w poprzek ziarna na lekko. Ułóż stek na zieleni.
Drizzlewith pozostały opatrunek.
* Dostępne w sekcji serów w wielu supermarketach oraz w sklepach z artykułami specjalistycznymi i na rynkach włoskich.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. The Wild & Wilder Ekshibicjonista Merlot z oceną 4.3 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.