Sałatka cytrusowa z cukrem miętowym
Sałatka cytrusowa z cukrem miętowym to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przepis z 10 porcjami. Ta przystawka ma 123 kalorie, 2G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ten przepis jest lubiany przez 17 smakoszy i kucharzy. Mieszanka kumkwatów, grand marnier, limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%, co jest dobre. Podobne przepisy to Sałatka cytrusowa z cukrem miętowym, Sałatka Cytrusowa Miętowa, oraz Sałatka Cytrusowa Z Nerkowcami I Miętą.
Instrukcje
Ze wszystkich owoców z wyjątkiem kumkwatu wyciąć skórkę i biały rdzeń. Pokrój klementynki w poprzek na plasterki 1/4".
Przeciąć między błonami pozostałych obranych owoców, aby uwolnić segmenty.
Wymieszać owoce w dużej misce.
Dodaj Grand Marnier, jeśli używasz; delikatnie wrzuć, aby włączyć. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Połącz cukier i miętę w małym robocie kuchennym. Pulsuj, aż mięta zostanie drobno posiekana.
Przenieść owoce do dużej miski, rozsypać plastry kumquat nad, Jeśli używasz, i posypać sałatkę z 2 łyżkami. cukier miętowy.
Podajemy pozostały cukier miętowy obok.