Sałatka Caprese z pieczonym sosem Mango
Sałatka Caprese z pieczonym dressingiem Mango może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 1,92 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 347 kalorii. 13 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka oliwy z oliwek, pomidorów dojrzewających winorośli, mango i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć nektar z agawy, można śledzić to danie główne z Chocolate Brownie Batter Blizzard jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka Caprese z pieczonym sosem Mango, Pieczone pomidory Caprese z sosem bazyliowym, oraz Sałatka Caprese z sosem balsamicznym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Zawiń mango w folię aluminiową i umieść na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia. Piecz przez 1 godzinę, obracając w połowie. Mango powinno być miękkie.
Zdejmij folię i pozostaw do ostygnięcia.
Gdy mango będzie wystarczająco chłodne, aby poradzić sobie z rękami, odetnij policzki i zgarnij miąższ do małego robota kuchennego lub blendera. Powtórz z pozostałym mango, zgarniając jak najwięcej miąższu.
Dodaj mieloną kolendrę, imbir, chile, kminek, ocet, oliwa z oliwek i nektar z agawy. Zmiksować na gładką masę i dodać trochę wody, jeśli sos jest zbyt gęsty.
Pomidory i mozzarellę ułożyć na półmisku i doprawić solą i pieprzem.
Skropić kilkoma łyżkami dressingu z mango i odrobiną oliwy z oliwek. Top z niektórych rozdarty świeżej kolendry i służyć.