Sałatka Caprese
Sałatka Caprese jest bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 316 kalorii, 10g białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 1,54 USD za porcję. Jeśli masz pod ręką oliwę z oliwek, mozzarellę, sól koszerną i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 36%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Insalata caprese all ' American (Sałatka Caprese po amerykańsku), Sałatka Caprese, oraz Sałatka Caprese dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Odmierz ocet balsamiczny i wlej do rondla. Doprowadź do delikatnego wrzenia na małym ogniu. Gotuj, aż ocet balsamiczny zredukuje się do ładnej gęstej glazury (ale nadal można ją wylewać), około 15 minut. I jeszcze jedno, twój dom będzie śmierdział. Ale to dobry rodzaj smrodu, to smród octowy. Pozwól redukcji ostygnąć do temperatury pokojowej przed podaniem.
Gdy będziesz gotowy do złożenia sałatki, pokrój pomidory na grube plasterki. Ułóż je na półmisku, naprzemiennie z plastrami mozzarelli. Wsuń całe liście bazylii między plasterki pomidora i sera.
Mżawka na przepięknej, prawie czarnej redukcji balsamicznej. Następnie skrop oliwą z oliwek cienkim strumieniem na wierzch. Na koniec posyp solą i pieprzem.
Potrzebujesz tego w swoim życiu. Zrób to dzisiaj moi przyjaciele.