Sałatka buraczano-żurawinowa
Sałatka z buraków i żurawiny może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 210 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.24 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz pekan, cukier turbinado, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Sałatka Z Buraków I Mandarynek Z Sosem Żurawinowym, Sałatka Z Buraków I Mandarynek Z Sosem Żurawinowym, oraz Pieczona dynia Pianka Burak żurawina Sałatka z jabłkiem olej z pestek dyni Dressing.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 F. za pomocą tarki pudełkowej lub przystawki do rozdrabniania do robota kuchennego grubo rozdrabniaj buraki. Jeśli używasz, dopasuj procesor z ostrzem i połącz żurawinę z cukrem turbinado. Pulse kilka razy grubo posiekać. Alternatywnie, użyj noża do posiekania żurawiny i połącz z cukrem w misce.
Roztopić masło w żeliwnej lub innej patelni bezpiecznej dla piekarnika. Na średnim ogniu dodaj buraki, żurawinę, syrop klonowy, sól i pieprz i wymieszaj, aby połączyć. Gotować przez kilka minut, bez zakłóceń, aż buraki zaczną mięknąć.
Na wierzch posypać posiekanymi orzechami pekan.
Umieść patelnię w piekarniku i piecz przez 20 minut lub aż pekan zaczną brązowieć.