Sałatka arbuzowo-feta z chrupkim pieczywem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj arbuza i sałatki feta z chlebem chrupkim. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 227 kalorii. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 88 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest idealny do Lato. Udaj się do sklepu i odbierz arbuza, mieszankę pieczywa w opakowaniu 500g, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Arbuz Sałatka Feta, Arbuz Sałatka Feta, oraz Arbuz Sałatka Feta.
Instrukcje
Uzupełnić chleb zgodnie z instrukcją opakowania 1 łyżką oliwy z oliwek. Pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na około 1 godzinę, aż podwoi się rozmiar.
Piekarnik do 220C / 200C wentylator / Gaz
Wbić chleb z powrotem i podzielić na 6 sztuk. Na posmarowanej mąką powierzchni, rozwałkuj pieczywo tak cienko, jak to możliwe, a następnie przenieś do blach do pieczenia.
Posmarować białkiem jajka i rozsypać mieszanymi nasionami.
Piec przez około 15 minut, aż chrupiące i brązowe; jeśli nadmuchać, jeszcze lepiej. Może być to konieczne w partiach. Pieczywo można przygotować poprzedniego dnia i przechowywać w szczelnym pojemniku.
W dużej misce do serwowania, lekko wrzucić melon z fetą i oliwkami. Rozsypać na ziołach i krążkach cebuli, następnie podawać z oliwą z oliwek i balsamicznym do skropienia.
Podawać stos chrupki na stronie do rozbicia i za pomocą do czerpania sałatkę.