Sałatka arbuzowo-feta z chrupkim pieczywem

Sałatka arbuzowo-feta z chrupkim pieczywem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj arbuza i sałatki feta z chlebem chrupkim. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 227 kalorii. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 88 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest idealny do Lato. Udaj się do sklepu i odbierz arbuza, mieszankę pieczywa w opakowaniu 500g, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Arbuz Sałatka Feta, Arbuz Sałatka Feta, oraz Arbuz Sałatka Feta.

Instrukcje

1
Uzupełnić chleb zgodnie z instrukcją opakowania 1 łyżką oliwy z oliwek. Pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na około 1 godzinę, aż podwoi się rozmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, PodzielonyRozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
2
Piekarnik do 220C / 200C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
3
Wbić chleb z powrotem i podzielić na 6 sztuk. Na posmarowanej mąką powierzchni, rozwałkuj pieczywo tak cienko, jak to możliwe, a następnie przenieś do blach do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, PodzielonyRozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
4
Posmarować białkiem jajka i rozsypać mieszanymi nasionami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona MieszaneNasiona Mieszane
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
5
Piec przez około 15 minut, aż chrupiące i brązowe; jeśli nadmuchać, jeszcze lepiej. Może być to konieczne w partiach. Pieczywo można przygotować poprzedniego dnia i przechowywać w szczelnym pojemniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
6
W dużej misce do serwowania, lekko wrzucić melon z fetą i oliwkami. Rozsypać na ziołach i krążkach cebuli, następnie podawać z oliwą z oliwek i balsamicznym do skropienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
MelonMelon
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
7
Podawać stos chrupki na stronie do rozbicia i za pomocą do czerpania sałatkę.

Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc

Sałatka sprawdza się bardzo dobrze z Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować Santan EMA Reserve Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia11
Rodzaje PotrawDodatkiSałatki
OkazjeLetnie
Magazyn