Satay z kurczaka z pikantnym sosem orzechowym
Na 13 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 30. Jedna porcja zawiera 150 kalorii, 1G białka, oraz 17g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Jeśli masz brązowy cukier, sos rybny, masywne naturalne masło orzechowe, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Satay z kurczaka z pikantnym sosem orzechowym, Satay z kurczaka z pikantnym sosem orzechowym, oraz Satay Z Kurczaka Z Pikantnym Sosem Orzechowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić mleko kokosowe, sos rybny, brązowy cukier, pasta curry, i sól w dużej misce i ubijać do połączenia; odstawić.
Wszystko oprócz soku z limonki umieścić w małym rondlu i ubijać do połączenia. Doprowadzić do dusić na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż składniki są równomiernie połączone, o 3 minut w sumie.
Rozgrzać grill gazowy lub węglowy do średniej wysokości (około 375 ° F do 425 ° F). W międzyczasie nawlecz jeden kawałek kurczaka wzdłuż na każdy szaszłyk i przenieś na blachę do pieczenia.Gdy grill jest gotowy, przetrzyj ruszty ręcznikiem zanurzonym w oleju roślinnym.
Umieść szaszłyki na grillu, zamknij pokrywę i gotuj, aż Na spodzie pojawią się ślady grilla, około 3 do 4 minut. Odwróć kurczaka, Zamknij grill, i gotować, aż grill znaki pojawiają się na drugiej stronie i kurczak jest gotowane przez, o 3 do 4 minut więcej.
Przenieść szaszłyki do czystego półmisek i służyć z chłodzonym sosem orzechowym do zanurzenia.