Sardynki nadziewane w liściach winogron
Nadziewane sardynki w liściach winogron to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.78 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 646 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sardynki, liście winogron, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Nadziewane Liście Winogron, Nadziewane Liście Winogron, oraz Nadziewane Liście Winogron.
Instrukcje
Gotować ryż w dużym rondlu z lekko osoloną wrzącą wodą przez około 20 minut, lub aż po prostu zmięknie.
Odcedzić, spłukać pod zimną bieżącą wodą i ponownie spuścić.
Połącz ryż, orzeszki piniowe, porzeczki, pietruszkę, miętę, koperek i sok z cytryny. Doprawić solą i szczyptą pieprzu cayenne.
Farsz podzielić między sardynki, pakując mocno do każdej wnęki. Ciasno owiń każdą sardynkę liściem winorośli.
Lekko posmarować oliwą z oliwek.
Rozgrzej brojlery lub zbuduj gorący ogień w grillu na świeżym powietrzu. Dusić lub grillować sardynki, obracając raz, przez 4-5 minut, aż miąższ sardynki będzie nieprzejrzysty (Otwórz, aby sprawdzić).
Podawać na gorąco, z cytryną.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;