Santa Maria Style Tri Tip
Końcówka Tri w stylu Santa Maria może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 19 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 5 i kosztuje 29 centów za porcję. 1845 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać tri-tip pieczeń, oregano, mielony pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 35 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Tri-Tip W Stylu Santa Maria, Tri-Tip W Stylu Santa Maria, oraz Santa Maria Style Tri Tip.
Instrukcje
Składniki rub wymieszać w misce.
Umieść pieczeń na patelni do pieczenia lub patelni do pieczenia z krawędziami (pomoże to utrzymać pocierać się na całej podłodze).
Posyp rub na mięso ze wszystkich stron i wmasuj rub w mięso.
Przykryć i odstawić na godzinę w temperaturze pokojowej. Przykryj pieczeń folią lub folią i pozostaw w temperaturze pokojowej na godzinę, aby się ochłodzić i pozwolić, aby rub działał magicznie na pieczeń.
Przygotuj grill: przygotuj grill na gorące bezpośrednie ciepło z jednej strony i pośrednie ciepło z drugiej. (Nawiasem mówiąc, jeśli pracujesz z grillem opalanym drewnem, BBQ Santa Maria tradycyjnie wykorzystuje drewno z czerwonego dębu.)
Podsmażyć pieczeń ze wszystkich stron, 3-4 minuty na stronę. Uważnie obserwować pieczeń podczas tego procesu, jak jedna strona pieczeń jest zazwyczaj dość tłuste i jak tłuszcz nagrzewa się może kapać w dół i spowodować flary-ups. W przypadku wystąpienia rozbłysków, należy trzymać Trójnik z dala od płomienia.
Przenieś pieczeń do chłodnej strony grilla, tłuszczu side up: gdy tri-tip jest wysmarowany ze wszystkich stron, przenieść go z dala od bezpośredniego ciepła i umieścić go tłuszczu side up na stojaku grill.
Jeśli używasz grilla gazowego z górnym stojakiem, polecam umieszczenie pieczeń na tym stojaku, z aluminiową tacą na Dolnym stojaku pod spodem, aby złapać kapanie tłuszczu.
Jeśli grillujesz na węglu drzewnym lub drewnie, możesz odwrócić pieczeń co kilka minut, aby uzyskać bardziej równomierne ogrzewanie.
Staraj się utrzymywać temperaturę grilla od 121° do300.
Przykryj, aby zakończyć gotowanie: przykryj grill i gotuj, aż temperatura wnętrza tri-tip osiągnie 49° dla rzadkiej pieczeni,130 dla średnio-rzadkich i140 dla średnich.
W tym momencie mięso zajmie od 20 do 40 minut, aby gotować, w zależności od tego, jak gorący jest grill, jak dobrze zrobione chcesz, i wielkość cięcia.
Należy pamiętać, że temperatura wewnątrz będzie nadal rosnąć co najmniej -15° Po wziąć pieczeń off ciepła.
Namiot pieczony folią, aby odpocząć: gdy pieczeń osiągnie temperaturę, wyjmij ją z grilla i pozostaw na 10-15 minut, luźno nasączoną folią.
Pokroić w poprzek ziarna, aby służyć.