Santa Fe Burger
Santa Fe Burger może być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.41 za porcję. Jedna porcja zawiera 736 kalorii, 62g białka, oraz 39g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Jeśli masz bułki hamburgerowe, chipsy kukurydziane tortilla, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Santa Fe Quick Burger, Burger Z Grilla Santa Fe, oraz SANTA FE BLACK BEAN BURGER dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Umieść chile na obranej blasze do pieczenia, natrzyj 1 łyżką oleju i doprawić solą i pieprzem. Piec w piekarniku, aż skóra chile jest czerniejące, o 15 protokół.
Wyjmij chile z piekarnika, umieść w misce, przykryj folią i pozwól parze chile na 15 minut. Obrać, łodygi i nasion chile, a następnie grubo posiekać.
Aby zrobić sos queso, rozpuść masło w małym rondlu na średnim ogniu.
Ubić mąkę i gotować przez 1 minutę.
Dodaj mleko, zwiększ ciepło do wysokiej i gotuj, stale ubijając, aż lekko zgęstnieje, około 5 minut.
Zdjąć z ognia i ubić ser do rozpuszczenia; doprawić solą i pieprzem. Trzymaj ciepło.
Podzielić mięso na 4 równe porcje (około 6 uncji każda). Uformuj każdą porcję luźno do burgera o grubości 3/4 cala i zrób głęboką depresję w środku kciukiem. Doprawić obie strony każdego burgera solą i pieprzem. Gotować hamburgery, wykorzystując Pozostałe 1 1/2 łyżki oleju. Zobacz, jak Bobby gotuje doskonałe hamburgery
Umieścić hamburgery na dnie bułki i góry każdy z kilku łyżek sosu queso, frytki, i niektóre z poblano. Przykryć wierzch bułki i natychmiast podawać.
Myślę, że smak i konsystencja bułek są najlepsze, gdy lekko tosty. Aby upiec bułkę na grillu, patelni grillowej lub patelni, rozłóż bułkę, umieść ją z boku na grillu i grilluj do jasnego złotego brązu, około 10 sekund. Alternatywnie, można umieścić połówki bułki podzielone pokroić bok na blasze do pieczenia i gotować je pod rozgrzanym brojlerem, aż światło złoty kolor, o 30 sekund. Miej na nie oko i nie pozwól, aby stały się zbyt brązowe, w przeciwnym razie Tekstura nabierze własnego życia i zniszczy cel rozpoczęcia Od miękkiej bułki.