Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu meksykańskich przepisów, więc spróbuj Salsanu żurawinowego. Jedna porcja zawiera 427 kalorii, 17g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 1,33 zł za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz sok z limonki, pomidory o Smaku meksykańskim, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 10 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 43%. Spróbuj Salsa Żurawinowa, Salsa Żurawinowa, oraz Salsa Żurawinowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Wyposażenie specjalne: wykałaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
3
Umieść sos żurawinowy, kolendrę, skórkę z limonki, sok z limonki, pieprz jalapeno, cebulę, czerwoną paprykę, zieloną paprykę, pomidory, sól i pieprz, do smaku w robocie kuchennym i pulsować, aż do wymieszania, ale nadal masywny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Usunięto Z Obudowy Ogniwa
Limonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do Dekoracji
3 Szklanki Pokrojonego W Kostkę Chleba Owsianego Z Poprzedniego Dnia
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
4
Podawać z Taquitos z indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
5
Pocić cebulę, czosnek, i jalapeno na patelni saute z 1 łyżką oleju roślinnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Limonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do Dekoracji
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
6
Wyjąć z ognia i dodać do dużej miski. Do miski dodaj rozdrobnionego indyka, ser, pomidory i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
7
Składniki dokładnie wymieszać.
8
Podgrzej tortille w kuchence mikrofalowej przez 10 sekund, aby były giętkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
9
Tortille napełnij łyżką nadzienia i zwiń w cienkie taquito, zabezpieczając wykałaczką. Trzymaj taquitos przykryte wilgotnym ręcznikiem przed gotowaniem, w przeciwnym razie tortille kukurydziane wyschną i pękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tortilla Kukurydziana
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
10
Podgrzać 2 szklanki oleju w patelni prostej do 350 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
11
Umieścić taquitos w gorącym oleju w partiach i płytkie smażyć, aż chrupiące, toczenia gotować wszystkie strony, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
12
Odcedzić taquitos na ręcznikach papierowych i soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie.
Dla miłośników czystych doznań stworzyliśmy 100% Pinot Noir cuvée bez dawkowania. Zawiera tylko naturalny cukier resztkowy wina w ilości mniejszej niż 2 g na butelkę. Ponadto użycie absolutnego minimum siarki daje winu swobodę wyrażania się całkowicie. Na nosie są ostre i jednocześnie dojrzałe owoce. Na podniebieniu jest wyprostowany i czysty, z obfitą finezją i świeżością.W Kolorze Vermilion gold. Aromat świeżo tłoczonych czarnych winogron, czerwonych, białych i cytrusowych owoców. Bogate podniebienie z miąższu winnej brzoskwini i bukietem aromatycznych ziół. Małe pikantne nuty na finiszu. Delikatny, ściśle spleciony szampan o wielkiej czystości.Idealny jako aperitif. Idealny dodatek do owoców morza, sashimi, a nawet miękkiego koziego sera.
For lovers of pure sensations we have created a 100% Pinot Noir cuvée with no dosage. It contains only the wine's natural residual sugar at less than 2g per bottle. Moreover, the use of an absolute minimum of sulphur gives the wine the freedom to express itself totally. On the nose there is crisp and at the same time ripe fruit. On the palate it is upright and pure, with abundant finesse and freshness.Vermilion gold in color. Nose of freshly pressed black grapes, of red, white and citrus fruits. Ample palate with flesh of vineyard peach and bouquet of aromatic herbs. Small spicy notes in the finish. A fine, tightly knit Champagne of great purity.Ideal as an aperitif. The perfect accompaniment for seafood, sashimi or even soft goat's cheese.