Salsa wieprzowo-Zielona z serowym Hominem
Przepis wieprzowina & Zielona Salsa z serowym Hominy może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w okolicy 1 godzina i 30 minut. Ten przepis sprawia, że 30 porcji z 66 kalorii, 9g białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka wody, czosnek, pomidory i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mało kto lubi tę przystawkę. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Salsa wieprzowo-Zielona z serowym Hominem, Cheesy Green Chile Pork Enchiladas, oraz Hominy Quesadillas z grillowaną salsą Tomatillo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Cook chiles w dużej patelni 5 min. lub do tostów, często mieszając.
Dodać czosnek, pomidory i cebulę na patelni; gotować 10 min. lub do pieczenia, często mieszając. Czosnek obrać i dodać do blendera z pomidorami i cebulą; zmiksować na gładką masę.
Mięso gotować w 6-qt. Szybkowar na średnim i wysokim ogniu 4 min. z każdej strony lub aż zbrązowieje z obu stron; top z sosem tomatillo. Zablokuj pokrywę szybkowaru na miejscu. Gotować na średnim ogniu, aż odpowietrznik ciśnieniowy zablokuje się na miejscu, a regulator zacznie delikatnie kołysać. Stopniowo zmniejszaj ciepło, aby utrzymać powolny stały ruch kołysania; gotuj od 40 do 45 minut. albo dopóki mięso nie będzie miękkie.
Odstawić 10 min. albo dopóki ciśnienie nie spadnie.
Wyjąć regulator, następnie pokrywkę; wymieszać portulakę. Wymień pokrywę.
Odstawić 5 min. albo dopóki portulaka nie zwiędnie.
W międzyczasie przynieś wodę, bulion i hominy do zagotowania w rondlu; przykryj. Dusić na małym ogniu 55 min. lub do momentu zmiękczenia hominy i wchłonięcia płynu.
Przelać do miski; top z serem.
Podawać posypane mieszanką mięsną i skórkami wieprzowymi.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Alexana Revana Vineyard Pinot Noir. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 42 dolarów za butelkę.
![Alexana Revana Vineyard Pinot Noir]()
Alexana Revana Vineyard Pinot Noir
#17 Wine Spectator Top 100 2013w 2010 Winnica Revana Pinot Noir jest doskonałą reprezentacją zarówno rocznika, jak i Winnicy Revana.Rok 2010 był trudnym okresem wegetacyjnym, ale dzięki drobiazgowej hodowli i mistrzowskiemu wytwarzaniu wina nasza mieszanka ośmiu różnych klonów Pinot noir wytworzyła intensywną, złożoną i zrównoważoną winę. Jasne, przednie aromaty czarnej wiśni, suszonych ziół i nuty flory są podnoszone przez melasę i kwiat anyżu. Massiveblack wiśniowe smaki są dekadenckie i dobrze integrują się z tonami przypraw,coli i kakao. Tekstura jest bujna i bogata, wykończona miękkimi taninami, które zapewniają idealną strukturę do celularyzacji.