Salsa truskawkowo-awokado z cynamonowymi chipsami Tortilla

Salsa truskawkowo-awokado z cynamonowymi chipsami Tortilla
Przepis Salsa truskawkowo-awokado z cynamonowymi chipsami Tortilla jest gotowy w około 20 minut i zdecydowanie jest doskonałym wegańskie opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Jedna porcja zawiera 88 kalorii, 2G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 33 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Tylko kilku osobom spodobała się ta przystawka. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz awokado, kolendrę, tortille z mąki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Salsa truskawkowo-Mango z cynamonowo-cukrowymi chipsami Tortilla, Salsa owocowa z cynamonowymi chipsami Tortilla, oraz Salsa z Czarnej Fasoli-awokado z domowymi chipsami Tortilla.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Aby przygotować chipsy, równomiernie smaruj olejem po jednej stronie każdej tortilli.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny
FrytkiFrytki
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
3
Połączyć cukier i cynamon; posypać równomiernie boki tortilli pokryte olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny
CynamonCynamon
CukierCukier
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
4
Pokrój każdą tortillę na 12 klinów; ułóż kliny w jednej warstwie na dwóch blachach do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
5
Piec w 350 przez 10 minut lub do chrupkości.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Połącz awokado i pozostałe składniki; delikatnie wymieszaj, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
AwokadoAwokado
7
Podawać z frytkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
FrytkiFrytki

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Teutonic Gamay Pinot Noir Blend 1787 AD z oceną 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Krzyżacki Gamay Pinot Noir Blend 1787 AD
Krzyżacki Gamay Pinot Noir Blend 1787 AD
Ta mieszanka "1787" Pinot Noir / Gamay jest przeciwną częścią naszej mieszanki" 459". Jedyną różnicą między dwoma winami (oba wykonane z tych samych owoców) są naczynia używane do ich produkcji. "1787" fermentowano i starzono w neutralnych dębowych beczkach. Różnica w smaku i zapachu jest niesamowita i wystarczy spróbować je obok siebie, aby zobaczyć na własne oczy. W roku 1787 wydano dekret o usunięciu wszystkich czerwonych odmian winorośli w dolinie Mozeli i zastąpieniu ich winoroślami Riesling. Z czasem prawo to zanikło, a czerwone odmiany powoli zostały ponownie posadzone w regionie.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia3
Magazyn