Salsa-pieczona ryba
Ryba pieczona w salsie może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 299 kalorii, 35g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i cały 30 przepis służy 4 i kosztuje 3,31 zł za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka średnio dużych ziemniaków Yukon gold, salsa z pieczonych pomidorów frontera, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Zapiekane Tacos rybne z salsą Mango, Chrupiąca pieczona ryba z tropikalną salsą, oraz Salsa Fish.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 400 stopni. W naczyniu do pieczenia 13x9 cali, wymieszać ziemniaki z olejem i solą, aż będą równomiernie pokryte. Przykryj plastikową folią, odwracając jeden róg plastiku, aby umożliwić ucieczkę pary. Kuchenka mikrofalowa na wysoki, obracając danie od czasu do czasu, aż ziemniaki są prawie miękkie, o 10 protokół. (Jeśli nie masz do dyspozycji kuchenki mikrofalowej, po prostu blanszuj ziemniaki w mocno osolonej wrzącej wodzie, aż będą prawie miękkie; dokładnie odcedzić, wymieszać z olejem, aby pokryć i rozprowadzić na lekko naoliwionym naczyniu do pieczenia 13x9 cali).Ułóż filety rybne na ziemniakach, nie pozwalając im się dotykać. Łyżka salsy na filety i ziemniaki, aby pokryć wszystko.
Piec, aż ryba jest po prostu gotowe (będzie płatki pod mocnym naciśnięciaz tyłu widelca do naciśnięcia na nią), 10 do 15 minut.
Posyp kolendrą i zanieś do stołu, aby przygotować danie dla przyjaciół lub rodziny.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Ziobaffan Organic Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio