Salsa de Molcajete (pieczony pomidor i zielona Salsa Chile)
Przepis Salsa De Molcajete (pieczony pomidor i zielona Salsa Chile) może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w przybliżeniu 45 minut. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 20 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 39 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako niedroga przystawka. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka cebuli, ząbki czosnku, papryka jalapeño i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Stek Tacos z pieczonym pomidorem Zielona Salsa Chile, Palona Zielona Chile Chipotle Salsa, oraz Pieczony pomidor i trzy-Salsa Chile dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść pomidory, czosnek i jalapeos na wyłożonej folią blasze do pieczenia. Broil 16 minut, obracając po po 8 minut. Ostudzić i obrać pomidory i czosnek.
Połączyć czosnek i paprykę w molcajete, moździerz, lub miski; Funt z tłuczkiem lub z tyłu łyżki do postaci pasty.
Dodać pomidory i grubo zmiażdżyć za pomocą tłuczku lub łyżki.
Połącz mieszaninę pomidorów, kolendrę i pozostałe składniki w małej misce.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Winnica Alexana Revana Pinot Noir z oceną 4,7 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 42 dolarów za butelkę.
![Alexana Revana Vineyard Pinot Noir]()
Alexana Revana Vineyard Pinot Noir
#17 Wine Spectator Top 100 2013w 2010 Winnica Revana Pinot Noir jest doskonałą reprezentacją zarówno rocznika, jak i Winnicy Revana.Rok 2010 był trudnym okresem wegetacyjnym, ale dzięki drobiazgowej hodowli i mistrzowskiemu wytwarzaniu wina nasza mieszanka ośmiu różnych klonów Pinot noir wytworzyła intensywną, złożoną i zrównoważoną winę. Jasne, przednie aromaty czarnej wiśni, suszonych ziół i nuty flory są podnoszone przez melasę i kwiat anyżu. Massiveblack wiśniowe smaki są dekadenckie i dobrze integrują się z tonami przypraw,coli i kakao. Tekstura jest bujna i bogata, wykończona miękkimi taninami, które zapewniają idealną strukturę do celularyzacji.