Salmon En Croute
Łosoś En Croute jest bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 63g białka, 48 g tłuszczu, oraz w sumie 858 kalorii. Na $7.99 za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Sprawdza się jako drogie danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz koperek, żółtko jaja, filety z podeszwy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać ciasto francuskie można wykonać to danie główne z Ciasto Francuskie Z Gruszką Żurawinową jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Salmon En Croute, Łosoś en Croûte przepis, oraz Herbed Salmon en Croute dla podobnych receptur.
Instrukcje
Upewnij się, że łosoś i podeszwa nie mają żadnych kości w ciele. Jeśli tak, wyciągnij je za pomocą pęsety lub szczypiec elektrycznych (pamiętaj, aby je najpierw wyczyścić). Ponadto usuń skórę z filetów i usuń muszle i "żyłę" z krewetek.
Połóż duży kawałek folii spożywczej/folii plastikowej na powierzchni roboczej, połóż łososia na tym, a następnie połóż inny duży kawałek folii spożywczej/folii plastikowej na wierzchu łososia.Używając wałka do ciasta lub płaskiej strony młotka do mięsa, delikatnie spłaszcz łososia, aż osiągnie grubość około 1 cm (uważaj, aby nie uderzyć łososia zbyt mocno, ponieważ bardzo łatwo się kruszy).
Zdjąć wierzchnią warstwę folii spożywczej, drobno posiekać koperek i posypać łososiem, a następnie doprawić solą i pieprzem.Spłaszczyć filety w taki sam sposób jak łosoś, ale zrobić je na cm grubości, a następnie położyć je na wierzchu łososia pozostawiając 3cm-5cm przerwy wzdłuż boku łososia.
Ułóż łuskane krewetki w linii prostej na środku filetów, a następnie ponownie dopraw solą i pieprzem.Używając folii spożywczej / folii z tworzywa sztucznego, zwiń łososia w zgrabną kiełbasę, zaczynając od przeciwległej krawędzi do szczeliny pozostawionej przez filety z podeszwy, a następnie owinąć go w inny kawałek folii spożywczej/folii z tworzywa sztucznego i włożyć do lodówki na 30 minut, aby ustawić kształt.Rozgrzej piekarnik do 210c. po 30 minutach rozwałkuj ciasto na grubość Około 2mm, wyjmij folię spożywczą / folię foliową ze zwiniętego łososia i umieść na cieście, jedną trzecią drogi od krawędzi.Przełóż ciasto na łososia i zwiń, aż ciasto pokryje się o 1 cm, a następnie odetnij nadmiar.Długą krawędź ciasta zamknąć odrobiną wody, dwie otwarte końce złożyć do góry na szwie, zamknąć je odrobiną wody, a następnie odwrócić całość, tak aby szew był pod spodem.
Ciasto francuskie wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, żółtko wymieszać z 1 łyżeczką wody, aby uzyskać płyn do płukania jajek i posmarować nim powierzchnię ciasta. Następnie włóż go do piekarnika na 25 minut.
Pokroić na porcje i podawać.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować La Crema Russian River Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.
![La Crema Russian River Chardonnay]()
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.