Sally Lunn French Toast
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranne posiłki, więc spróbuj tostów francuskich Sally Lunn. Jedna porcja zawiera 600 kalorii, 13g białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 1,79 zł za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Niewiele osób lubiło to Amerykańskie danie. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odebrać tosty budyń, masło, wiśnie, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 41%. Spróbuj Sally Lunn, Sally Lunn Bread, oraz Sally Lunn Bread dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć wiśnie, jabłecznik, i bourbon; odstawić 30 minut.
Pracując nad małą miseczką, aby złapać sok, usuń skórkę z pomarańczy, używając ostrego noża do parkowania lub obieraczki do warzyw.
Odetnij pestkę od skórki. Skórkę drobno posiekać. Wyciśnij sok z pomarańczy.
Połącz sok, posiekaną skórkę, 1 szklankę mleka, 1/2 szklanki masła i szafran w rondlu; podgrzewaj, aż masło się rozpuści, od czasu do czasu mieszając. Chłodny do 120 do 13
Połącz drożdże i ciepłą wodę w 1-filiżance płynnej miarki; odstawić 5 minut.
Mąkę, sól i brązowy cukier połączyć w dużej misce.
Połącz mieszaninę mleka, mieszaninę drożdży i 3 jajka; dobrze wymieszaj. Stopniowo dodawaj płynną mieszaninę do mieszaniny mąki, ubijając z dużą prędkością miksera elektrycznego. Pokonaj dodatkowe 2 minuty ze średnią prędkością. Wymieszać z wiśniami i płynem.
Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 45 minut lub do podwojenia luzem. Dobrze wymieszać ciasto.
Łyżka ciasto do dobrze nasmarowanej 9" x 5" x 3" Bochenek. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce, wolne od przeciągów, 30 minut lub do prawie podwojenia luzem.
Piec w temperaturze 400 przez 15 minut. Zmniejszyć ogień do 350 i piec 20 dodatkowych minut. Schłodzić na patelni 10 minut.
Wyjąć chleb z patelni i całkowicie ostudzić na drucianym stojaku.
Bochenek pokroić w poprzek na 8 plastrów.
Pokrój każdy plaster na pół po przekątnej. Każdy kromka chleba zanurzyć w budyniu tostów francuskich, dobrze powlekając.
Ułóż 8 pół-kromki chleba na rozgrzanej, natłuszczonej patelni i gotuj 3 minuty z każdej strony lub aż się rumią. Powtórz procedurę z pozostałymi kromkami chleba, w razie potrzeby regenerując patelnię.
Wytnij szczelinę w górnej części każdego kawałka tostów francuskich w ciągu 1/2 " krawędzi. Wypchaj każdą kieszeń 2 łyżkami ciepłych zimowych owoców.
Podawać tosty francuskie z masłem miodowo-orzechowym, syropem cynamonowo-klonowym i dodatkowymi ciepłymi zimowymi owocami.