Salaterka z łososia miodowo-imbirowego z rukolą

Miodowo-imbirowy łosoś z sałatką z rukoli to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 300 kalorii, 35g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 4,46 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz miód szałwiowy, ząbek czosnku, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Imbir Miód Glazurowany Łosoś Dla Jednego, Łosoś Szkliwiony Miodowo-Cytrynowo Z Maślanym Ryżem Imbirowym, oraz Sałatka z rukolą z miodem, krewetkami zawijanymi w boczek dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz miód, 2 łyżki soku, wodę, imbir i czosnek w małej misce, mieszając trzepaczką do wymieszania.
Wlać mieszaninę miodu do 13 x 9-calowej patelni do pieczenia; ułóż rybę na patelni, obraną skórką do góry.
Odstawić na 20 minut. Rybę obrócić, posypać 1/4 łyżeczki soli.
Piec w temperaturze 350 przez 7 minut.
Szczotkować ryby z mieszaniny miodu; dusić 7 minut lub aż ryba jest rumiane i płatki łatwo podczas badania widelcem lub do pożądanego stopnia doneness.
Połącz pozostałe 2 łyżki soku, pozostałe 1/4 łyżeczki soli, oleju i pieprzu w średniej misce; wymieszaj trzepaczką do wymieszania.
Dodać rukolę; wrzucić delikatnie do herbu.
Nuta wina: miód intensyfikuje bogatą mięsność łososia w tym daniu, co wymaga czystego, chrupiącego wina. I love Havens Albario 2004 from Napa Valley, California ($24). (Albario to hiszpańskie białe winogrona.)- Karen MacNeil
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Santan EMA Reserve Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Santa Ema Reserve Chardonnay]()
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.