Salami pełnoziarniste i Mozzarella Pizza
Przepis salami pełnoziarniste i Mozzarella Pizza może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 30 minut. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 465 kalorii, 21g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 12 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz sos do pizzy, nasiona słonecznika, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać salami można śledzić to danie główne z Czekoladowy Deser Salami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Pizza Z Salami, Mozzarellą I Świeżymi Ziołami, Mozzarella & salami ciabatta, oraz Roladki z kurczaka z mozzarellanem i Salami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ustaw kamień do pizzy lub blachę do pieczenia na środkowym stojaku piekarnika i rozgrzej do 500 stopni F.
Ciasto do pizzy podzielić na 2 kulki. Umieść jedną kulkę na mocno posypanej mąką powierzchni i zwiń i uformuj w cienkie 11-calowe koło z grubszą krawędzią.
Przełożyć na obraną mąką skórkę do pizzy lub odwróconą do góry nogami blachę do pieczenia.
Połowę sosu do pizzy rozłożyć równomiernie na okrągłym cieście. Na wierzchu 3 plasterki salami i pół sera. (Upewnij się, że ciasto, ze wszystkimi dodatkami, może łatwo przesuwać się tam iz powrotem na skórce do pizzy; jeśli nie, Dodaj więcej mąki.)
Ostrożnie wsuń ciasto na gorący kamień do pizzy (ciasto może nie być idealnie okrągłe, gdy wsunie się na kamień).
Piec, aż dno skorupy jest lekko rumiane i bardzo chrupiące i ser topi się, o 7 protokół.
Wyjmij skórkę z piekarnika, top z bazylią i posypać trochę pokruszonego czerwonego pieprzu.
Pokroić na 4 kawałki. Powtórz z drugą kulką ciasta i pozostałymi dodatkami.
Doprowadzić 2 szklanki wody do wrzenia w małym garnku.
Dodaj bulgur i quinoa i gotować na wolnym ogniu przez 10 protokół.
Przenieś ziarna do sitka o drobnych oczkach i przytrzymaj pod zimną bieżącą wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Pozostaw ziarna do wyschnięcia w sitku przez 15 minut, a następnie rozłóż je na grubej warstwie papierowych ręczników, aby wchłonąć dodatkową wilgoć. Tymczasem grubo zmiel nasiona lnu w młynku do przypraw, aby je otworzyć.
Wymieszać ciepłą wodę, agawę i drożdże w miarce lub małej misce.
Odstawić, aż mała warstwa piany rozwinie się na górze, 3 do 5 minut. (Jeśli tak się nie stanie, wyrzuć i spróbuj ponownie z nowymi drożdżami.)
Mąkę i 1/2 łyżeczki soli ubić razem w średniej misce, dodać spienioną mieszaninę drożdży i oliwę z oliwek i wymieszać sztywną gumową łopatką. Gdy ciasto zacznie się łączyć, wymieszaj ugotowane ziarna, zmielone nasiona lnu i nasiona słonecznika; uformuj ciasto w jednolitą kulkę na środku miski. Pamiętaj, aby zeskrobać i użyć dowolnego ciasta przyklejonego do boków. Na tym etapie ciasto będzie bardzo lepkie. Przykryj miskę szczelnie folią i trzymaj w ciepłym miejscu, aż ciasto podwoi się, około 2 godzin.
Lekko odkurzyć blachę do pieczenia mąką.
Posypać dużą ilość mąki na czystej, suchej powierzchni roboczej. Zeskrobać ciasto na mąkę i ugniatać przez kilka minut, pracując w wystarczającej ilości mąki, aby ciasto było mniej lepkie, ale nadal wilgotne w dotyku. Mąka ręce okresowo, aby zapobiec przyklejaniu. Uformuj ciasto w jedną kulkę lub podziel na mniejsze kulki.
Umieścić kulkę ciasta (s) na przygotowanej blasze do pieczenia. Przykryj luźno folią lub ręcznikiem do naczyń i pozostaw ciasto na 30 minut. Po 30 minutach ciasto można dowolnie kształtować i gotować.