Sałatka z zielonej fasolki
Sałatka z zielonej fasolki to danie dodatkowe dla 8 osób. Jedna porcja zawiera 141 kalorii , 3 g białka i 11 g tłuszczu . Za 79 centów za porcję przepis ten pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a jedna powiedziałaby, że trafił w dziesiątkę. Jeśli masz pod ręką parmezan, musztardę mieloną, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do podania przepis zajmuje około 25 minut . Jest dostarczany przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 52% . Podobne przepisy to Sałatka z zielonej fasolki z migdałami , Świeża sałatka z zielonej fasolki i pomidorów z kremowym dressingiem czosnkowym oraz Sałatka z zielonej fasolki i ziemniaków z winegretem Dijon .
Instrukcje
Umieść fasolę w koszyku do gotowania na parze.
Umieść w dużym rondlu na 1 cal wody; doprowadź do wrzenia. Przykryj i gotuj na parze przez 7-8 minut lub do momentu, aż będzie chrupiąco-miękkie.
W dużej misce wymieszaj fasolę, cebulę, pomidory, oliwki, ser i bekon. W słoiku z ciasno dopasowaną pokrywką wymieszaj oliwę z oliwek, ocet, czosnek, musztardę, sól i pieprz.
Skropić dressingiem i wymieszać.