Sałatka z jagód pszennych, grillowanej kukurydzy i szpinaku
Sałatka z jagód pszennych, grillowanej kukurydzy i szpinaku to bezmleczne i wegetariańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 201 kalorii, 6G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jeśli masz dziecko liści szpinaku, ocet, uszy kukurydzy, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Sałatka z jagód pszennych, prażonej kukurydzy i szpinaku, Sałatka z jagód pszennych, szpinaku i truskawek, oraz Sałatka z grillowanym kurczakiem i Pszenno-jagodową dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu 2-quart podgrzać wodę, jagody pszenicy i sól do toczenia wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej; przykryć i gotować na wolnym ogniu 1 1/4 do 1 1/2 godziny lub do miękkości.
Odcedzić; spłukać zimną wodą do ostygnięcia.
Grill gazowy lub węglowy.
Umieść kukurydzę na grillu na średnim ogniu. Przykryć grill; gotować 12 do 15 minut, obracając często, aż do miękkości. Lekko ostudzić; pokroić kukurydzę z kłosów, aby odmierzyć około 2 szklanki.
W dużej misce, wymieszać razem jagody pszenicy, kukurydza, pomidory, szpinak i cebula.
W 1 szklance miarki wymieszaj ocet, skórkę pomarańczową, sok pomarańczowy, olej, miód,sól i czerwony pieprz trzepaczką. Wymieszać z mieszanką jagód pszenicy.
Odstawić na 15 minut przed podaniem.