Sałatka z gruszek, daktyli i orzechów włoskich z kremowym sosem stilton

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc wypróbuj sałatkę gruszkową, daktylową i orzechową z kremowym sosem stilton. Jedna porcja zawiera 762 kalorie, 14g białka, oraz 69g tłuszczu. Na 4,33 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 43 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jeśli masz stilton, opakowanie złamane orzechy włoskie, rukola, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Sałatka Z Gruszek, Przepiórek, Orzechów Włoskich I Stilton, Kanapki tłoczone Stilton, Gruszka, Daktyl i boczek, oraz Sałatka z gruszek, daktyli i orzechów włoskich z serem pleśniowym.
Instrukcje
Ćwiartki gruszki pokroić w cienkie plasterki i wrzucić do miski z sokiem z limonki, aby chronić ich naturalny kolor. Zmiksuj crme frache z połową szczudliny, syropem imbirowym do smaku i wystarczającą ilością wody (3-4 łyżki), aby uzyskać gładką, gęstą konsystencję powłoki. (Nie dodawaj zbyt dużo wody lub może się oddzielić.)
Rozrzucić plastry gruszki na sześciu talerzach i następnie z orzechami włoskimi, daktyle i pozostały ser. Może być przygotowany do tego etapu do godziny wcześniej.
Skropić każdą sałatkę odrobiną dressingu i olejem z orzechów włoskich. Doprawić mielonym pieprzem, nie powinieneś potrzebować soli, ponieważ ser jest słony.
Wymieszać liście sałaty i rukoli bardzo lekko z tylko trochę więcej opatrunku niektóre liście powinny być dotykane przez opatrunek, niektóre nietknięte. Delikatnie ułóż liście na wierzchu każdej sałatki.
Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do sałatek. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować La Crema Russian River Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.
![La Crema Russian River Chardonnay]()
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.