Sałatka z grillowanych krewetek z kukurydzą i awokado

Sałatka z grillowanych krewetek z kukurydzą i awokado to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 454 kalorie, 34g białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $5.18 za porcję. Mieszanka awokado, sok pomarańczowy, szczypiorek, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowana uliczna Sałatka kukurydziana z krewetkami z masła kolendrowego, Pico de Gallo i przecierem z awokado, Krewetki, kukurydza & Kalifornijska awokado Sałatka makaronowa & a CAn Avocado Trip, oraz Grillowane Tacos z krewetkami z salsą z awokado i kukurydzy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubijać pierwsze 4 składniki w małej misce, aby wymieszać.
Ubij oliwę z oliwek, a następnie w razie potrzeby olej truflowy. Doprawić solą i pieprzem.
Doprowadzić mały rondel z wodą do wrzenia.
Dodać cebulę perłową i gotować 3 minuty.
Odcedzić; cebulę lekko ostudzić. Obierz cebulę, pozostawiając końce korzenia nienaruszone.
Czy z wyprzedzeniem: Dressing i cebula mogą być wykonane 2 godziny wcześniej. Przykryć oddzielnie i odstawić w temperaturze pokojowej.
Przygotować grill (średnie ciepło). Cebule nitki na szaszłyki; krewetki nitki na oddzielne szaszłyki.
Miejsce cebula szaszłyki, szaszłyki krewetki, kukurydza, i kromki chleba na 2 duże obramowane blachy do pieczenia.
Cebulę, krewetki, kukurydzę i chleb posmarować oliwą z oliwek, posypać solą i pieprzem.
Krewetki posypać z obu stron wędzoną papryką. Grill cebuli i kukurydzy aż gotowane przez, o 5 minut na stronie; grill chleb kromki aż rumiane; i krewetki grill aż gotowane przez, O 2 1/2 minut na stronie.
Przenieś warzywa, krewetki i chleb na powierzchnię roboczą.
Odciąć ziarna kukurydzy off kolby; umieścić ziarna kukurydzy w bardzo dużej misce.
Usuń krewetki i cebulę z szaszłyków i dodaj do miski.
Dodaj mache i awokado do miski. Wrzucić sałatkę z wystarczającą ilością dressing płaszcz. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Sałatkę przełożyć na duży talerz i podawać z chlebem.
* Dostępne w niektórych supermarketach, rynkach włoskich i sklepach z żywnością specjalistyczną.
** Dostępne w niektórych supermarketach i sklepach z żywnością specjalistyczną lub online tienda.com.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino można spróbować jest Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
![Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris]()
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.