Sałatka z endywii i boczku z sosem z awokado
Sałatka z endywii i bekonu z sosem z awokado może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 844 kalorii, 22g białka, oraz 64G tłuszczu każdy. Na 3,57 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Jeśli masz szalotkę, olej roślinny, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Endywia Sałatka z awokado i bekonu z sosem Chipotle Ranch, Sałatka Endive z boczkiem, gorgonzolą i awokado, oraz Sałatka z endywii i rukoli z sosem Bekonowo-jabłkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W blenderze połącz awokado z maślanką, octem, szalotką, pietruszką i czosnkiem i procesuj, aż będzie gładki. Z włączoną maszyną dodaj olej roślinny w cienkim strumieniu i procesuj, aż będzie gładki. Doprawić solą i białym pieprzem.
Rozgrzej brojlery i umieść stojak 8 cali od źródła ciepła. W 2 duże Patelnie, gotować boczek na umiarkowanym ogniu, obracając raz, aż rumiane i chrupiące, o 6 protokół.
Odcedzić boczek na papierowych ręcznikach, a następnie rozbić na 1-calowe kawałki.
Brush chleb z obu stron z oliwą z oliwek i dusić aż tosty, o 45 sekund na stronie.
Pokrój każdy plaster na pół po przekątnej.
W dużej misce, wrzucić endywii z 1/4 szklanki szczypiorku i boczku.
Dodaj 1/2 szklanki opatrunku i wrzucić, aż równomiernie powlekane; przechowywać w lodówce pozostałego opatrunku do użycia w ciągu 3 dni. Doprawić sałatkę solą i pieprzem. Ułożyć tosty na 4 dużych talerzach. Ułożyć sałatkę na wierzchu i włożyć kliny awokado.
Sałatkę posypać pozostałą 1 łyżką szczypiorku i podawać.