Sałatka szpinakowa z gruszkami Bosc, żurawiną, czerwoną cebulą i prażonymi orzechami laskowymi
Sałatka szpinakowa z gruszkami Bosc, żurawina, czerwona cebula, i tosty orzechy laskowe może być tylko przystawka szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 237 kalorii, 3G białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Idź do sklepu i odebrać cukier, ocet balsamiczny, ale bosc gruszki, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Sałatka szpinakowa z gruszkami, czerwoną cebulą, żurawiną i prażonymi orzechami laskowymi, Sałatka z kopru włoskiego i pomarańczy z prażonymi orzechami laskowymi i żurawiną, oraz Szpinakowa Sałatka z granatów z gruszkami i orzechami laskowymi są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
Aby zrobić dressing, w małym słoiku z ciasną pokrywką, połączyć oliwę z oliwek, ocet, musztardę, cukier, sól i pieprz do smaku. Przykryć szczelnie i energicznie wstrząsnąć, aby wymieszać. Smak i dostosować przyprawy. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Przyprawy
Musztarda
Ocet
Pieprz
Gruby Czerwony Cukier
Cukier
Sól
2
Cebulę umieścić w średniej misce i przykryć zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Odstawić na 30 minut. To chipsy cebuli i zabiera surowy smak cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy
Cebula
4
Dobrze osuszyć i osuszyć na ręcznikach papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
5
W małej misce wrzucić żurawinę z 2 łyżkami dressingu, aby je zmiękczyć. Odstawić na co najmniej 20 minut lub aż będzie gotowy do podania sałatki.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Aby złożyć sałatkę, umieść szpinak, cebulę i gruszki w dużej misce. Resztę dressingu w ostatniej chwili wstrząsnąć i zalać sałatką. Wrzucić do płaszcza równomiernie. Ułóż sałatkę w dużej misce lub podziel ją równomiernie na 8 talerzy sałatkowych. Żurawinę i orzechy laskowe rozsypać na wierzchu(s).
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina
Orzechy Laskowe
Szpinak
Cebula
Gruszka
Gruby Czerwony Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Podawać natychmiast.
8
Notatki kucharza
9
Spróbuj kupić łuskane orzechy laskowe (zwane również filberts) z brązowym, papierowe Skórki usunięte, jak również. Do tostów, rozłożyć orzechy laskowe w jednej warstwie na blasze do pieczenia i umieścić w nagrzanym piekarniku 191°. Tosty przez około 12 minut, aż lekko rumiane. Jeśli orzechy nadal mają Skórki, przenieś je, gdy są gorące, na czysty ręcznik kuchenny. (Użyj czystego ręcznika, który jest stary lub nie masz nic przeciwko praniu wybielaczem, ponieważ skórki mają tendencję do odbarwiania tkaniny.) Pocierać orzechy, aby usunąć większość skórek (nigdy nie schodzą całkowicie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy Laskowe
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Tosty
Orzechy
Sucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Kuchenne
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik
10
Można zastąpić niesolone orzechy nerkowca na orzechy laskowe. Toast orzechy nerkowca, zgodnie z zaleceniami powyżej orzechów laskowych, przez 8 do 10 minut, aż lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy Laskowe
Orzechy Nerkowca
Tosty
11
Do Przodu
12
Opatrunek można przygotować do 1 dnia wcześniej, szczelnie przykryć i schłodzić.
13
Wyjąć z lodówki na 2 godziny przed podaniem. Orzechy można prażyć do 1 dnia wcześniej; przechowywać w temperaturze pokojowej w szczelnym pojemniku. Cebulę i żurawinę można przygotować do 4 godzin wcześniej. Odstawić w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina
Cebula
Orzechy
14
Reprinted with permission from the New Thanksgiving Table by Diane Morgan, (C) October 2009, Chronicle Books