Sałatka ABC
Jeśli masz z grubsza 15 minut do spędzenia w kuchni, Sałatka ABC może być niesamowita bezglutenowe, bezmleczne, lakto ovo wegetariańskie i wegańskie przepis do wypróbowania. Za 89 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 2G białka, 8G tłuszczu i w sumie 174 kalorii. Ten przepis służy 8. Przynosi ci smak domu. Mieszanka różyczek brokułów, soku z cytryny, soli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Działa dobrze jako bardzo przystępny hor d ' oeuvre. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 425 powiedziałoby, że trafił w sedno. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%, co jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Sałatka ABC, Zupa ABC, oraz ABC Melt.
Instrukcje
W misce ubij olej, 2 łyżki soku z cytryny, cukier i sól.
Dodaj żurawinę; odstawić na 10 minut. W dużej misce wrzuć jabłka z pozostałym sokiem z cytryny.
Dodaj mieszankę brokułów, orzechów włoskich i żurawiny; wrzucić do pokrycia. Przykryj i wstaw do lodówki na 2 godziny lub do schłodzenia. Rzuć przed podaniem.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Sałatkę można łączyć z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować Merryvale Carneros Chardonnay. Recenzentom podoba się to z oceną 4,4 na 5 gwiazdek i ceną około 23 dolarów za butelkę.
![Merryvale Carneros Chardonnay]()
Merryvale Carneros Chardonnay
Nasz 2007 Carneros Chardonnay jest skoncentrowany i intensywny w stylu. Aromaty orzechów laskowych, owoców tropikalnych i dojrzałego jabłka otoczone są chrupiącą mineralnością i słodkim tostowym dębem. Wino jest bogate i kremowe z trwałym wykończeniem. Naszą ulubioną parą jest popękany homar z wyciągniętym masłem i świeżą cytryną.